Γεώτρηση ENI/KOGAS: Κανένα αποτέλεσμα στην Αμαθούσα

Δεν εντοπίστηκε εκμεταλλεύσιμη συγκέντρωση υδρογονανθράκων απο τη γεώτρηση της ENI/KOGAS στο οικόπεδο "Αμαθούσα", δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος ενημέρωσε σήμερα κυβέρνηση και κόμματα για τα αποτελέσματα των εργασιών της κοινοπραξίας.

Η ΕΝΙ/ΚΟGAS με βάση τα γεωλογικά στοιχεία που έχει συλλέξει απο τις 2 γεωτρήσεις έχει υποβάλει αίτημα για να προχωρήσει στην επαναξιολόγηση του γεωλογικού της μοντέλου τα αποτελεσματα της οποίας θεωρεί ότι θα είναι πολύ βοηθητικά για τη

συνεχεια του ερευνητικοιύ της προγράμματος. Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη, το αίτημα εξετάζεται προσεκτικά απο το Υπουργείο σε συνεργασία με τους συμβούλους του.Όπως ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας, η γεώτρηση η οποία ανορύχθηκε με το γεωτρύπανο saipem10000 εφτασε στο προβλεπόμενο βάθος των 5485 μέτρων χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί εκμεταλλεύσιμη συγκέντρωση υδρογονανθράκων. Η γεωτρηση "Αμαθούσα" αποτελεί έναν αποτους στόχους οι οποίοι εντοπίστηκαν απο την αξιολόγηση των σεισμικών δεδομένων που συλλέγηκαν πριν απο την έναρξη του γεωτριτικού προγραμματος.Η συγκεκριμένη γεωτρηση αποτελεί τη 2η μετά τη γεωτρηση στον "Ονασαγορα" η οποία είχε διενεργηθεί κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2014 στο ερευνητικό τεμάχιο 9.

Ψυχραιμία συστήνει ο Πρόεδρος.

Δεν πρέπει να μας απογοητεύουν τα αποτελέσματα της γεώτρησης της εταιρείας ΕΝΙ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξερχόμενος απο τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα αν αισθάνεται απογοήτευση για τα αποτελέσματα της γεώτρησης της εταιρείας ΕΝΙ, απάντησε αρνητικά σημειώνοντας ότι «υπάρχουν και ανάλογες περιπτώσεις στη Νορβηγία, όπου τρεις αδειοδοτήσεις ήταν αποτυχημένες και η τέταρτη έδειξε ότι ήταν το πλουσιότερο κοίτασμα». Ο Πρόεδρος σε ερώτηση αν αλλάζει ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης απάντησε «ποσώς δεν αλλάζει».

listen to ‘lakkotrypis’ on audioBoom(function() { var po = document.createElement("script"); po.type = "text/javascript"; po.async = true; po.src = "https://d15mj6e6qmt1na.cloudfront.net/cdn/embed.js"; var s = document.getElementsByTagName("script")[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();
Keywords
Τυχαία Θέματα