Γιλντιρίμ: Ατενίζουμε το μέλλον μας με το πνεύμα του 1453 (vid)

Με ένα βίντεο και ένα μήνυμα για το πνεύμα του 1453 που συνεχίζει να εμπνέει το τουρκικό έθνος εύχεται χρόνια πολλά για τη σημερινή επέτειο της Άλωσης της Πόλης ο υποψήφιος της κυβέρνησης για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Με μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ εξαίρει το έργο του Μωάμεθ του Πορθητή μέχρι και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έκανε την Κωνσταντινούπολη να σταθεί στα πόδια της, όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Μαζί

με το έθνος μας ατενίζουμε το μέλλον αυτής της ιερής πόλης που κατακτήθηκε από τον Πορθητή, που στολίστηκε από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, που απελευθερώθηκε από τον Ατατούρκ και σηκώθηκε στα πόδια της με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το πνεύμα του 1453. Αποτίοντας φόρο τιμής και εκφράζοντας ευγνωμοσύνη στους προγόνους μας, εύχομαι χρόνια πολλά για την 566η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης».

Στο βίντεο, υπό τους ήχους εμβατηρίου και με ηρωικά μηνύματα, ο υποψήφιος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης τιμά τη μεγάλη κατάκτηση της ‘Πόλης των Πόλεων’, από τον μόλις 21 ετών Μωάμεθ τον Πορθητή.

- Τα τείχη που υποτίθεται δεν μπορούσαν να γκρεμιστούν, γκρεμίστηκαν ενάντια σε κάθε άλλη πεποίθηση.

- Oι ανίκητοι υποτίθεται, παραδόθηκαν σε αυτόν τον ένδοξο στρατό.

- Δεν ήταν εύκολο να γίνει ‘Πορθητής’, ούτε και να παραμείνει ‘Πορθητής’

- Δεν ήταν εύκολο να γίνει ‘Ιστανμπούλ’

- Γιορτάζουμε με περισσή υπερηφάνεια και ευτυχία την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, μίας από τις ένδοξες νίκες της ιστορίας μας. Στην 566η επέτειο αποτίω φόρο τιμής στους προγόνους μας που άνοιξαν μία εποχή κλείνοντας μια άλλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα