Γιώργος Κολοκασίδης: Τι θα έκανε αν εκλεγόταν και ποιο κόμμα θα απέρριπτε

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις εκλογές του 2023, Γιώργος Κολοκασίδης.

Αρχικά ο κ. Κολοκασίδης ανέφερε ότι είναι απογοητευτική η στάση της Υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με την Αρχή κατά της διαφοράς. «Περιέγραψε την αρχή ως ένα σώμα που θα λέει την άποψη του, ενώ θα έπρεπε να έχει δόντια και ποινική ανακριτική ευχέρεια». Συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει να υπάρχει πλουραλισμός στη διερεύνηση της διαφθοράς, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει θέμα και στην

επιλογή των προσώπων.

Στη συνέχεια σχολίασε και τις εξελίξεις γύρω από τις καταγγελίες του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, τονίζοντας ότι υπάρχει υποτίμηση για τις πληροφορίες που ελήφθησαν. Πρόσθεσε ότι η τοποθέτηση της Αστυνομίας προδιαθέτει αρνητικά προς την αξιολόγηση των πληροφοριών.

Ο κ. Κολοκασίδης μίλησε για το Κυπριακό διευκρινίζοντας ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ήταν τουρκική απαίτηση. «Η Τουρκία μετακινεί τον πήχη. Δεχόμαστε κάτι και μετά τον παίρνει πιο ψηλά».

Επεσήμανε ότι «έπρεπε να επιμείνουμε στις θέσεις αρχής, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στη δημοκρατική αρχή», ενώ πρόσθεσε ότι η ΔΔΟ θα έχει καταστροφικές συνέπειες. Εξήγησε ότι μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν έπρεπε να υπάρξει αλλαγή πλεύσης και αντί αυτού υπήρξαν περισσότερες υποχωρήσεις. «Δεν ενημερωθήκαμε ποτέ για τις συγκλίσεις Αναστασιάδη – Έρογλου», ανέφερε.

Συνεχίζοντας μίλησε για τα ΜΟΕ επισημαίνοντας ότι αντί να επιμένει η Κυβέρνηση στη λήψη μέτρων για το άνοιγμα της Αμμοχώστου, αποδέχθηκε τις προτάσεις των ευρωπαίων εταίρων για ΜΟΕ. «Δεν χρειαζόμαστε ΜΟΕ, αλλά καταδίκη της Τουρκίας», είπε.

Ο κ. Καλοκασίδης ανέφερε ότι το πρώτο πράγμα που θα έκανε αν εκλεγόταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν η δήλωση ότι η ΔΔΟ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. «Αυτή η λύση προβλέπει σύνορα, υπηκοότητες, πλειοψηφίες στα κατεχόμενα και στις ελεύθερες περιοχές», προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι κράτος αλλά συγκαλυμμένη συνομοσπονδία.

Παράλληλα ανέφερε ότι θα προχωρούσε στην ενίσχυση της άμυνας και στη σύσφιξη συμμαχιών ιδιαίτερα με την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι έπρεπε να συνδέονται η ελληνοτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό.

Όσον αφορά την υποψηφιότητα του, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αναζητήσει την στήριξη των κομμάτων. «Έχω πει ότι έιναι ανεξάρτητη η υποψηφιότητα μου γιατί πρέπει αν αλλάξουν ο θεσμοί και να πληρώσουν ο πολιτικοί που εμπλέκονται στα σκάνδαλα».

Επιπλέον ανέφερε ότι «έχουμε ένα κράτος που λειτουργεί κατά το δοκούν. «Υπάρχει ενδιαφέρον από τους πολίτες και τους καλώ αν θέλουν δραστική αλλαγή, θα πρέπει να υπάρξει ειρηνική επανάσταση», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι εναντίον των κομμάτων καθώς είναι στοιχεία της δημοκρατίας.

«Τα κόμματα στην Κύπρο έχουν εξελιχθεί σε κομματοκρατία και ενθάρρυναν στην κλεπτοκρατία», ανέφερε.

Τέλος διευκρίνισε ότι ο ίδιος αποκλείει συνεργασίες με ηγεσίες κομμάτων που δεν στηρίζονται σε δημοκρατικές αρχές. «Η ηγεσία του ΕΛΑΜ δεν στηρίζεται στις δημοκρατικές αρχές, καθώς δεν καταδίκασε την Χούντα και το πραξικόπημα στην Κύπρο. Θα είχα μεγάλο πρόβλημα συνεργασίας με τέτοια ηγεσία».  

Δείτε το βίντεο: 

  

Keywords
Τυχαία Θέματα