Γιωρκάτζης για Μακαρίου: «Κόπηκαν 65 δέντρα και θα τα τοποθετηθούν 300 νέα»

Έντονες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια απέσπασε η ενέργεια του Δήμου Λευκωσίας να αποκόψει δέντρα στην υπό κατασκευή λεωφόρο Μακαρίου στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο Δήμαρχος της Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, εξηγώντας τους λόγους  που προχώρησαν στην αποκοπή δέντρων.

Αρχικά ανέφερε τα εξής:

«Είχαμε πει από την αρχή ότι στόχος μας ήταν όταν προχωρήσουμε να αναβαθμίσουμε αυτές τις κεντρικές αρτηρίες ήταν να τα αναβαθμίσουν αισθητικά και να δημιουργήσουμε αυξημένη προσβασιμότητα».

«Θα δημιουργήσουμε πεζοδρόμια

χωρίς εμπόδια αλλά ταυτόχρονα θα αυξήσουμε και τον αριθμό των δέντρων που υπήρχαν, τοποθετώντας νέα είδη δέντρων και δημιουργώντας ευθύγραμμές δεντροστοιχίες».

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι: «Δεν μας ευχαριστεί να κόβουμε δέντρα όμως κάποιες φορές πρέπει να κοπούν κάποια δέντρα, είτε διότι είναι γερασμένα είτε επειδή είναι φυτεμένα σε λάθος χώρο που εμποδίζουν την ορθή ανάπλαση».

Έχουν αποκοπεί 65 δέντρα στη λεωφόρο Μακαρίου και θα μεταφυτευτούν περίπου 17 για να τοποθετηθούν 300 νέα δέντρα σε μια ευθύγραμμη δεντροστοιχία.

Σύμφωνα με τον κύριο Γιωρκάτζη στόχος είναι τα επόμενα Χριστούγεννα η λεωφόρος Μακαρίου να είναι ολοκληρωμένη.

Κλείνοντας ανέφερε πως όλα τα έργα του δήμου – πλην της Πλατείας ελευθερίας – κύλησαν ομαλά, εντός προϋπολογισμών και εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Διαβάστε επίσης: Αντιδράσεις για τις αποκοπές δέντρων στη Λεωφόρο Μακαρίου – Τι απαντά ο Δήμος

Keywords
Τυχαία Θέματα