Γκουντίνιο για ΑΠΟΕΛ: «Δεν ήξερα πού βρίσκομαι, δεν μου εγγυήθηκαν»

Την επιθυμία του να αποχωρήσει από την Τσίβας, προκειμένου να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, παραδέχτηκε δημόσια ο Ραούλ Γκαουντίνιο. Ο Μεξικανός τερματοφύλακας αποκάλυψε πως έχει προτάσεις από το πρωτάθλημα της χώρας του, την αμερικανική MLS και την Ευρώπη.

Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος να κάνει ξανά το υπερατλαντικό ταξίδι, ο πρώην τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ αποκρίθηκε: «Ναι, χωρίς δεύτερη σκέψη. Η αλήθεια είναι πως σε όλες τις ομάδες μου έμαθα διαφορετικά

πράγματα. Στη μία χώρα έκανα το ντεμπούτο μου στην πρώτη κατηγορία, το οποίο ήταν ένα όνειρό μου, στην άλλη χώρα έπαιξα στο Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο ήταν το ομορφότερο όνειρο. Τώρα είμαι στην Τσίβας, που είναι η δημοφιλέστερη ομάδα στο Μεξικό.

Όταν έπαιρνα την απόφαση να αποχωρήσω από την Πόρτο υπό μορφή δανεισμού ήταν δύσκολα, μίλησα με τον ατζέντη μου, δίχως να υποτιμώ τη χώρα και την ομάδα δεν ήξερα καν πού βρίσκομαι ή οτιδήποτε άλλο, οι άνθρωποι μου έδειξαν την ιστορία του συλλόγου τους.

Όταν μου είπαν ότι θα συμμετείχα στο Τσάμπιονς Λιγκ, πήγα με αυτή τη φιλοδοξία, όμως δεν μου εγγυήθηκαν ότι θα παίξω, αλλά ότι έπρεπε να πάω και να παλέψω για τη θέση. Η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ο βασικός στόχος. Το ντεμπούτο μου ήλθε ένεκα του τραυματισμού του άλλου τερματοφύλακα. Άρπαξα την μπάλα και είδα ότι είχε πάνω τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν κάτι εντυπωσιακό».

Υπενθυμίζεται ότι στον εντός έδρας αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την Ντόρτμουντ ο Γκουντίνιο πέρασε αλλαγή στη θέση του τραυματία Βάτερμαν και έγινε ο πρώτος Μεξικανός τερματοφύλακας που αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα