«Η ENI θα παίξει ρόλο στον μεγάλο συμμαχικό σχηματισμό»

Όταν κοιτάζουμε τις προθέσεις της ENI για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, ξέρουμε ότι θέλει να παραμείνει στην Κύπρο και θα συνεχίσει τις έρευνές της και στα 6 θαλάσσια οικόπεδα, επειδή ξέρει ότι υπάρχει και ο αγωγός East Med και το καλώδιο Euroasia Interconnector, κατά συνέπεια θα παίξουν και τα καράβια LNG, και θέλει να είναι από τους πρώτους παίκτες», δήλωσε ο στρατηγικό αναλυτής Νίκος Λυγερός στην Εκπομπή Πρωτοσέλιδο.

Η

ΕΝΙ, συνέχισε, παρακολουθεί και τις κινήσεις της Exxon Mobil, βλέπει ότι υπάρχει ένας μεγάλος συμμαχικός σχηματισμός σε όλη την περιοχή και θέλει να παίξει αυτό τον ρόλο.

«Όσον αφορά στην υλοποίηση των ενεργειακών απειλών, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ιταλία είναι στο ΝΑΤΟ από την αρχή και στην Ε.Ε. και στο G6 (που έγινε G7). Άρα είναι μια χώρα που έχει δυνατότητες και η ENI είναι μια εταιρεία που ξέρει να διαχειρίζεται προβλήματα και μπορεί να ενισχύσει και στρατιωτικά τη θέση της με καράβια στην περιοχή».

Ο κ. Λυγερός είπε πως τα δεδομένα στην Καλυψώ δείχνουν πως υπάρχει ένα κοίτασμα διπλάσιο της Αφροδίτης και η ποιότητά του είναι κατά 99% μεθάνιο. «Το συγκεκριμένο κοίτασμα θα παίξει και ένα ρόλο στον αγωγό East Med, ενώ η απόφαση που πρέπει να παρθεί τώρα είναι αν θα συνδεθεί τώρα απευθείας με ένα αγωγό προς Κύπρο ή θα περιμένει να συνδεθεί με τον East Med», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα