Η Sofie και η Dixie εντόπισαν δηλητηριασμένα δολώματα στη Λεμεσό (pics)

Φωτογραφίες από τον εντοπισμό και περισυλλογή δηλητηριασμένων δολωμάτων στην τοποθεσία «Κορφές» της κοινότητας Μουταγιάκας της Επαρχίας Λεμεσού δημοσίευσε η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας.

Σύμφωνα με ανάρτηση της BirdLife Cyprus «η Sofie και η Dixie πραγματοποιούν καθημερινά περιπολίες στην κυπριακή ύπαιθρο για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση δηλητηριασμένων δολωμάτων. Και η σκληρή τους δουλειά ήδη ξεκίνησε να αποφέρει καρπούς.

Μετά από σχετική καταγγελία, οι δύο Ομάδες Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων

Δολωμάτων εντόπισαν και περισυνέλλεξαν αριθμό δηλητηριασμένων δολωμάτων που είχαν τοποθετηθεί παράνομα στην κοινότητα Μουταγιάκας στην Επαρχία Λεμεσού. Χάρη στην καταγγελία και την γρήγορη ανταπόκριση των ομάδων, αποτράπηκαν τα χειρότερα…. οι δηλητηριάσεις δηλαδή ζώων που χρησιμοποιούν την περιοχή. 

 Για κάθε ζώο που εντοπίζεται δηλητηριασμένο στην ύπαιθρο, πολλά άλλα δηλητηριάζονται και δεν εντοπίζονται ποτέ.  Αν αντιληφθείς ύποπτο περιστατικό δηλητηρίασης που μπορεί να είναι ένα ή και περισσότερα νεκρά ζώα, κομμάτια κρέας, μία ανοιχτή κονσέρβα με τροφή, αυγά κλπ,  επικοινώνησε άμεσα με τις Ομάδες Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων στο 99267916 ή 99255086.

Η αναφορά περιστατικού δηλητηρίασης στις αρχές βοηθά στη διάσωση περισσότερων ζώων από δηλητηρίαση, αλλά και στη διερεύνηση του περιστατικού για τον εντοπισμό του δράστη και την παραδειγματική τιμωρία του.

Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι παράνομη και τιμωρείται με μέχρι και τρία χρόνια φυλάκιση ή/και πρόστιμο που ανέρχεται στα €20.000 βάσει του περί Προστασίας και Διαχείρισης των Αγρίων Πτηνών και Θηραμάτων Νόμου ενώ σε περίπτωση που προκληθεί ουσιαστική βλάβη σε προστατευόμενο είδος όπως ο Γύπας, ο περί Προστασίας του Περιβάλλοντος μέσω του Ποινικού Δικαίου Νόμος, προβλέπει ποινή μέχρι και δέκα χρόνια φυλάκιση ή/και χρηματικό πρόστιμο €500.000.

Οι Ομάδες Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζωή με τους Γύπες» και είναι μια από τις πολλές δράσεις του προγράμματος για την αντιμετώπιση αυτού του εγκλήματος κατά της άγριας ζωής».

Διαβάστε επίσης: Η στιγμή του εντοπισμού δηλητηριασμένων δολωμάτων από σκύλο στη Λεμεσό (pics)

Keywords
Τυχαία Θέματα