Αγωγή Χαραλαμπίδου στον Ζαχαρίου για λίβελο

Στα δικαστήρια παίρνει τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Ζαχαρία Ζαχαρίου η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, με την κατηγορία του λιβέλου.

Συγκεκριμένα, η κα Χαραλαμπίδου κατηγορεί τον βουλευτή του ΔΗΣΥ ότι προέβη επανειλημμένα σε δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες η ίδια πήρε από τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας απόρρητα έγγραφα και προχώρησε στη διαρροή τους.

Σε γραπτή της δήλωση, η κ. Χαραλαμπίδου αναφέρει ότι οι δηλώσεις Ζαχαρίου είναι ψευδείς

και προδικάζουν την κοινή γνώμη για μια υπόθεση που βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου:

«Έχω δώσει οδηγίες στους δικηγόρους μου όπως κατατεθεί αγωγή λιβέλου εναντίον του κ. Ζαχαρία Ζαχαρίου, βουλευτή του ΔΗΣΥ και προέδρου της Επιτροπής Θεσμών. Δεν το έκανα ελαφρά τη καρδία.

Ως πρώην δημοσιογράφος, είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα ελευθερίας του Τύπου. Θεωρώ ότι ο καθένας δικαιούται να λέει ό,τι θέλει, ακόμα και ανοησίες, φτάνει να μην προσπαθεί συνειδητά να προκαλέσει βλάβη σε κάποιον άλλο.

Ως βουλευτής, θα προτιμούσα, αντιπαραθέσεις μεταξύ μελών του Κοινοβουλίου, να διεξάγονται στο κοινοβούλιο και σε δημόσια βήματα.

Ο κ. Ζαχαρίου όμως έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Επανειλημμένα έχει κάνει δηλώσεις, παρουσιάζοντας ως δεδομένο ότι εγώ πήρα από τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας απόρρητα έγγραφα και τα διέρρευσα.

Οι συκοφαντικοί του ισχυρισμοί γίνονται, μάλιστα, σε μια περίοδο που διεξάγεται δίκη με αντικείμενο κατηγορίες τις οποίες ο ίδιος υιοθετεί και προωθεί ως βεβαιότητα. Γίνεται δηλαδή κατήγορος και δικαστής.

Οι δηλώσεις του είναι πανομοιότυπες και επαναλαμβανόμενες. Πάνω από όλα όμως, είναι ψευδείς και φανερά αποβλέπουν στο να προδικάσουν στην αντίληψη της κοινής γνώμης μια υπόθεση η οποία βρίσκεται μπροστά στο δικαστήριο, προσθέτοντας και εμένα στο κατηγορητήριο και δηλώνοντας κατηγορηματικά την ενοχή μου.

Η προστασία του νόμου από τέτοιου είδους πρακτικές, είναι σε τέτοιες περιπτώσεις η μόνη ενδεδειγμένη άμυνα».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ απαντάει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook με μια κυπριακή παροιμία, λέγοντας "από εν αντρέπεται, ο κόσμος εν δικός του".

Keywords
Τυχαία Θέματα