Η ΕΤΑΠ Λάρνακας εκπαίδευσε επαγγελματίες του Tουρισμού

Σε βιωματικές δραστηριότητες επικεντρώθηκε η ετήσια εκπαιδευτική εκδρομή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, με τίτλο “Get to know our charming region 2017”, που πραγματοποιήθηκε χθες.

Σε γραπτή ανακοίνωση της ΕΤΑΠ αναφέρεται ότι «στην εκδρομή – ξενάγηση που φέτος επικεντρώθηκε σε βιωματικές δραστηριότητες, συμμετείχαν υπάλληλοι ξενοδοχείων της Λάρνακας, εγχώριοι ταξιδιωτικοί πράκτορες και προσωπικό του ΚΟΤ, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν ώστε να μπορούν να ενημερώνουν κατάλληλα τους ξένους επισκέπτες».

Η φετινή εκπαίδευση άρχισε «με πτηνοπαρατήρηση στη λίμνη Βορόκληνης

και ενημέρωση από δύο εμπειρογνώμονες του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου, οι οποίοι επεξήγησαν τη σημασία του βιότοπου και τις βελτιώσεις που προέκυψαν από την υλοποίηση του προγράμματος LIFE Oroklini για αποκατάσταση, προστασία και ανάδειξή του. Η Λίμνη Βορόκληνης ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000 και παρά το μικρό της μέγεθος, σ’ αυτή έχουν καταγραφεί πέραν των 190 ειδών πουλιών, περιλαμβανομένων και φλαμίνγκο».

Ακολούθησε ξενάγηση στο «νεοσύστατο Μουσείο Μνήμης Καλαμουργικής Λιβαδιών από τον Δήμαρχο Λιβαδιών Μάριο Αρμένη και τον επιμελητή του Μουσείου Ιωσήφ Χατζήκυριακο. Στο μονοθεματικό μουσείο εκτίθενται τεχνουργήματα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που συμπεριλαμβάνονται στον εθνικό κατάλογο της UNESCO».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το Μουσείο είναι κατασκευασμένο από καλάμια που φυτρώνουν στα Λιβάδια, τα οποία εδώ και αιώνες είναι ξακουστά για τους τεχνίτες καλαθοπλεκτικής και ψαθοπλεκτικής. Τα εκθέματα είναι τοποθετημένα σε παράθυρα, γεγονός που μας παραπέμπει νοερά σε ένα «Παράθυρο στη Μνήνη» της τέχνης της χρήσης του καλαμιού. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του μουσείου είναι από παραδοσιακά υλικά, με μοντέρνα διάθεση, γεγονός που προσκαλεί τον επισκέπτη να αναζητήσει και να εξερευνήσει την παραδοσιακή τέχνη της καλαμουργίας».

Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή μετέβησαν στη συνέχεια «στο Μοναστήρι του Αγίου Μηνά στη Βάβλα, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία του σημαντικού αυτού κτίσματος του 15ου αιώνα, μείγμα Βυζαντινού και Γοτθικού ρυθμού. Το εσωτερικό του ναού είναι επίσης εξέχουσας σημασίας, καθότι το καθολικό ανοικοδομήθηκε το 1754 και στολίζεται με ενδιαφέρον ξυλόγλυπτο εικονοστάσιο».

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την «εμπειρική δραστηριότητα «Μελισσοκόμος για μια μέρα», που διοργανώνεται στη Βάβλα από τη νεοσύστατη εταιρεία G.S Ecophysis, η οποία προσφέρει βιωματικές εκδρομές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με την καθοδήγηση έμπειρου επιστημονικού προσωπικού και χρήση ειδικού εξοπλισμού. Οι συμμετέχοντες, φορώντας τις προστατευτικές στολές του μελισσοκόμου, παρακολούθησαν τη διαδικασία συλλογής πλαισίων μελιού και επιθεώρησαν τις κυψέλες, ενώ ακολούθησε πεζοπορία στη φύση και γνωριμία με τη χλωρίδα και πανίδα της ορεινής Λάρνακας».

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «μέσω της φετινής εκδρομής, επιδίωξε να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις ποικίλες εμπειρίες που παρέχει η Περιφέρεια. Οι προσφερόμενες αυτές υπηρεσίες, δημιουργούν δυνατότητες ενός βελτιωμένου, ολόχρονου και ποιοτικού τουριστικού προϊόντος με ψηλή προστιθέμενη αξία και η ΕΤΑΠ Λάρνακας συγχαίρει όλους όσοι εργάζονται με αυτό τον προσανατολισμό, καθότι τέτοιες εμπειρίες είναι που αναζητά ο σύγχρονος ταξιδιώτης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα