Η Κύπρος τιμά τον αείμνηστο Τάσο Μητσόπουλο

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα το 1ο Ετήσιο Μνημόσυνο του τέως Υπουργού Άμυνας, Τάσου Μητσόπουλου.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, ενώ, ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο του Τάσου Μητσόπουλου.

Λεωφόρος Τάσου Μητσόπουλου στη Λάρνακα

Aκολούθως, θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του Προέδρου Δημοκρατίας, η τελετή μετονομασίας τμήματος της

οδού Πιαλέ Πασά, στη συμβολή των οδών Πιαλέ Πασά και Αναξιμάνδρου, παρά το Αλιευτικό Καταφύγιο στη Λάρνακα, σε Λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου.

H χώρα τιμά τον αείμνηστο Τάσο Μητσόπουλο

Tο Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σειρά εκδηλώσεων, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον αδόκητο χαμό του αείμνηστου τέως Υπουργού Άμυνας, Τάσου Μητσόπουλου.

Συγκεκριμένα, θεσπίζεται ετήσιο Βραβείο Ήθους και Προσφοράς για εθνοφρουρούς, το οποίο θα περιλαμβάνει τιμητικό δίπλωμα και δεκαπενθήμερη τιμητική άδεια. Το βραβείο θα απονέμεται κάθε χρόνο σε ειδική τελετή, σε ένα εθνοφρουρό που θα διακρίνεται για το ήθος και την εθελοντική προσφορά του.

Επίσης, καθιερώνεται από το Υπουργείο Άμυνας υποτροφία, η οποία θα παραχωρείται από το Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε μέλος του μόνιμου προσωπικού της Εθνικής Φρουράς, που θα επιλέγεται με διαγωνιστική διαδικασία, στη μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου. Ο νέος θεσμός θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Εξάλλου, με τη μεταστέγαση του Υπουργείου Άμυνας στο νέο κτιριακό χώρο, κεντρική αίθουσα του Υπουργείου θα λάβει το όνομα «Αίθουσα Τάσος Μητσόπουλος».

Από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εβδομάδα αιμοδοσίας σε όλες τις έδρες των Σχηματισμών στη μνήμη του τέως Υπουργού Άμυνας.

Οι ετήσιοι σκοπευτικοί αγώνες εθνοφυλάκων του 2015 θα διεξαχθούν στη μνήμη του και το έπαθλο του πρωτεύσαντος θα ονομαστεί «Κύπελλο Τάσος Μητσόπουλος».

Στις 15 Μαΐου θα διοργανωθεί Φιλολογικό Μνημόσυνο στη μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου με τη συμμετοχή της ΣΜΕΦ.

Ένας χρόνος

Ο Τάσος Μητσόπουλος, έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο σε ηλικία 49 ετών, μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου, η οποία προκάλεσε στη συνέχεια καρδιακό επεισόδιο. Στο πλευρό του μέχρι το τελευταίο λεπτό βρισκόταν η οικογένεια του, σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, συνεργάτες, φίλοι, Αρχηγοί και Εκπρόσωποι κομμάτων.«Η κατάσταση της υγείας του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου σημείωσε σήμερα περεταίρω επιδείνωση και παρά τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν από την αρχή ο ασθενής υπέκυψε στο μοιραίο. Ώρα θανάτου 1.30 μμ.», αναφερόταν στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν. Ο Τάσος Μητσόπουλος ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Άμυνας στις 14 Μαρτίου 2014. Από την 1η Μαρτίου 2013 – 14 Μαρτίου 2014 διετέλεσε Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων.

Αναλυτικό αφιέρωμα στον αείμνηστο Υπουργό Άμυνας, εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα