Η Ρεάλ, η Μάντσεστερ και ο ΑΠΟΕΛ (pic)

Ο ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε μια μακρά περίοδο με απόλυτη επιτυχία. Τα επιτεύγματα των πρωταθλητών είναι γνωστά. Κατέκτησαν το πρωτάθλημα, έφτασαν μέχρι τον τελικό του κυπέλλου, στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και πέτυχαν 110 τέρματα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ σε μια περίοδο. Παράλληλα, είχαν την καλύτερη έδρα στο μαραθώνιο, πέτυχαν τα περισσότερα τέρματα και δέχθηκαν τα λιγότερα.

Τα πιο πάνω επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη σωστή διαχείριση που έγινε από την αρχή μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αυτό είναι το πρώτο.

Το δεύτερο είναι ότι τα επιτεύγματα των γαλαζοκιτρίνων αποκτούν βαρύνουσα σημασία και θα αποτελούν ιστορικό σημείο αναφοράς αν ληφθεί υπόψη το εξής σημαντικό. Ο ΑΠΟΕΛ έδωσε 60 παιχνίδια, τα περισσότερα από οποιαδήποτε προηγούμενη χρονιά. Ο συγκεκριμένος αριθμός απέχει παρασάγγας από κυπριακά δεδομένα και τα παιχνίδια που έδωσαν οι υπόλοιπες ομάδες.

Τα 60 παιχνίδια συγκρίνονται μόνο με τα αντίστοιχα που έδωσαν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι προκειμένου να αναδειχτεί με αριθμούς πόσο πετυχημένη ήταν η φετινή χρονιά για τον ΑΠΟΕΛ.

Οι γαλαζοκίτρινοι όσο απίστευτο και αν φαίνεται φιγουράρουν στην 3η θέση του πίνακα με τα περισσότερα παιχνίδια στην Ευρώπη! Μαζί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην 1η θέση του σχετικού πίνακα βρίσκεται η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Γκενκ με 64 παιχνίδια. Πιο κάτω είναι η Μονακό με 63 και ακολουθούν ΑΠΟΕΛ, Ρεάλ Μαδρίτης και Θέλτα με 60 αγώνες. Ακολουθούν οι Μπαρσελόνα με 59 παιχνίδια και η Ατλέτικο Μαδρίτης, Σέλτικ και Άντερλεχτ με 58.

Οι 35 ομάδες με τα περισσότερα παιχνίδια

Μαντσεστερ Γιουνάτεντ – Γκενκ 64

Μονακό 63

ΑΠΟΕΛ, Ρεάλ Μαδρίτης, Θέλτα 60

Μπαρσελόνα 59

Ατλέτικο, Σέλτικ, Άντερλεχτ 58

Γιουβέντους, Παρί, Γάνδη, Κοπεγχάγη 57

Μ. Σίτι, Άγιαξ, Λιόν Λουντογκόρετς 56

Άρσεναλ 55

Ρόμα, Λέστερ, Μπενφίκα 54

Σεβίλλη, Τότεναμ, Ολυμπιακός Π., Λέγκια 53

Βιγιαρεάλ 52

Γκλάντμπαχ, Ντόρτμουντ 51

Μπιλμπάο, Μπάγερ Μονάχου, Νάπολι, Σάλκε, Μπεσίκτας 50

Οι αγώνες των κυπριακών ομάδων

ΑΕΚ 48

Απόλλων 46

Ομόνοια 43

Ανόρθωση 43

ΑΕΛ 41

Keywords
Τυχαία Θέματα