Η στρατηγική του Υπουργείου Υγείας για τη Γρίπη Α’ (vids)

Στο «Μεσημέρι και Κάτι» ανέλυσε τη στρατηγική του Υπουργείου Υγείας η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου σήμερα μετά στη διάσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων του Υπουργείου Υγείας για συντονισμό, ενεργοποιήθηκε το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της γρίπης Α’.

Μεταξύ άλλων το σχέδιο δράσης προλαμβάνει την πρακτική της απομόνωσης ύποπτων περιστατικών. Σε ερώτηση εάν αυτή η πρακτική είναι καινούργιο στοιχείο, απάντησε ότι υπήρχε και πριν και οι οδηγίες

είναι σαφείς. Πάντως, δεν προέβη σε σχολιασμό της υπόθεσης της 75χρονης, η οποία φέρεται να κόλλησε γρίπη Α μέσα στο νοσοκομείο, όταν νοσηλευόταν για κάταγμα.

Στη δημοσιότητα μάλιστα δόθηκε ένα δελτίο, στο οποίο καταγράφει του Υπουργείο Υγείας απλούς κανόνες υγιεινής.

Ερωτηθείσα γιατί δεν εμβολιάζονται οι Κύπριοι, απάντησε ότι στην Κύπρο λόγω του καλού κλίματος, οι πολίτες δεν είναι ευαισθητοποιημένοι. Πέρσι λόγω του ότι δεν υπήρχε έξαρση γρίπης, ο κόσμος ήταν πιο εφησυχασμένος. Με την ίδια λογική αναμένεται του χρόνου να υπάρξει αύξηση στον αριθμό των εμβολίων.

Σχολίασε επίσης τα αποθέματα των εμβολίων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διευκρινίζοντας ότι ο κάθε τομέας έχει τα δικά του αποθέματα.

Ξεκαθάρισε επίσης εάν έχουμε επιδημία γρίπης Α’, αλλά έξαρση ενός επιθετικού ιού, με τις υπηρεσίες όμως να είναι σε ετοιμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα