Η Θεοχάρους καταγγέλλει τις προκλήσεις Ερντογαν

Σε διαβήματα προέβη η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους καταγγέλλοντας τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογαν για την απόφαση του,να απαγγέλλεται το Κοράνι κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού από την Αγία Σοφιά.

Η κ. Θεοχάρους, απέστειλε επιστολές στον Πάπα, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τον Αρχιεπίσκοπο Μεγάλης Βρετανίας, τον Οικομενικό Πατριάρχη και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Όπως δήλωσε σήμερα η Ελένη Θεοχάρους, θα προβεί σε καταγγελίες

στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον Πρόεδρο Σουλτς, καθώς επίσης και στην Κομισιόν…

Τόνισε ότι πρόκειται για άκρως προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά, η οποία παραπέμπει σε άλλες εποχές… εποχές οθωμανικού ολοκληρωτισμού και ισλαμικού φονταμενταλισμού. Τέτοιες συμπεριφορές, είπε, δεν συνάδουν καθόλου με πολιτικές που αφορούν στο σεβασμό του πολιτισμού άλλων λαών, τον πολιτισμικών και θρησκευτικών μνημείων και πως είναι ένας ακόμη λόγος για να μην αποδεχτεί η Ευρώπη την ενσωμάτωση της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, εκτός και αν συμμορφωθεί…

Για εισήγηση Κλόκκαρη

Ο πρώην υπουργός άμυνας, μέσα από άρθρο του στον τύπο, εισηγείται τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για το Κυπριακό… Την πρόταση χαιρέτισε η επικεφαλής της Αλληλεγγύης… και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα όπως στην επιτροπή συμμετέχουν και ευρωβουλευτές… Για το σκοπό αυτό, η κυρία Θεοχάρους θα αποστείλει εντός των επόμενων ημερών επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής….

Keywords
Τυχαία Θέματα