Η Τουρκία κατέρριψε δύο συριακά μαχητικά

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 2 συριακά αεροσκάφη στην βορειοδυτική Ιντλίμπ την Κυριακή, σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι πιλότοι χρησιμοποίησαν τα αλεξίπτωτα για να διαφύγουν από τα αεροπλάνα και προσγειώθηκαν με ασφάλεια, σύμφωνα με το πρακτορείο Sana.

Αεροσκάφη Su-24 πριν από την έναρξη των εκπαιδευτικών πτήσεων στην περιφέρεια του Μούρμανσκ

Η κατάρριψη έρχεται λίγο μετά την κατάρριψη από συριακά στρατεύματα ενός τουρκικού drone, πάνω από την πόλη Σαρακίμπ στην Ιντλίμπ, πλησίον των τουρκικών συνόρων.

Η διοίκηση του συριακού στρατού ανακοίνωσε

ότι ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή θα είναι κλειστός και κάθε αεροσκάφος που θα εισέρχεται θα θεωρείται εχθρικός στόχος.

Επίσης, οι τουρκικές δυνάμεις στοχοθέτησαν και αχρήστευσαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ναϊράμπ, στην επαρχία του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Η Αγκυρα κλιμακώνει τις επιθέσεις της εναντίον των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος από την περασμένη Πέμπτη, όταν δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αεροπορικό πλήγμα του συριακού στρατού.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε αναφορές περί δήθεν κατάρριψης ρωσικού αεροσκάφους Su-24  πάνω από τη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ της Συρίας.

Οι πληροφορίες για φερόμενη κατάρριψη ρωσικού Su-24 στον εναέριο χώρο πάνω από τη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ είναι ψευδείς, ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι ρωσικά αεροπλάνα πραγματοποιούν όπως συνήθως τις αποστολές τους στη Συρία.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP-Sputnik         

Keywords
Τυχαία Θέματα