Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Συμβούλων Αφερεγγυότητας υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ

Ιδρύθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2023 και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Κυπριακού Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο Σύνδεσμος Συμβούλων Αφερεγγυότητας. Κατά την ιδρυτική συνέλευση εγκρίθηκε το Καταστατικό του Συνδέσμου και έγινε η σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου με την πιο κάτω σύνθεση:

Πρόεδρος: Άντρη Κυπριδήμου - EK Insolvency Ltd

Αντιπρόεδρος: Ανδρέας Χαραλάμπους - Revita Turnarounds Ltd

Μέλος: Ανδρέας Μιχαηλίδης - Ανδρέας &Έρμος Μιχαηλίδης Λτδ

Μέλος: Κυριάκος Κυριάκου - Quantuma Cyprus

Ltd

Μέλος: Αφροδίτη Κυριακίδου - Ελληνική Τράπεζα

Μέλος: Αλεξάνδρα Χριστοφίδου - Fincap Advisers Ltd

Μέλος: Γιώργος Πολεμιδιώτης - LLPO

Αναπληρωματικό Μέλος: Κύπρος Λουκά - Exp Insolvency Practitioners

Αναπληρωματικό Μέλος: Στέφανος Μιχαηλίδης - Grant Thornton(Cyprus) Ltd

Γραμματεία: Ζακ Ι. Μανιταράς - Λειτουργός ΚΕΒΕ

Κωνσταντίνος Χατζηπολυκάρπου - Λειτουργός ΚΕΒΕ

Στους βασικούς σκοπούς του Συνδέσμου είναι η ανάπτυξη και καλλιέργεια υποστήριξης και συνεργασίας μεταξύ των μελών, όπως και η ρύθμιση των σχέσεων τους, τόσο μεταξύ τους όσο και με τις διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και ιδιωτικές πρωτοβουλίες και συνδέσμους που ασχολούνται με την αφερεγγυότητα ή τις αναδιαρθρώσεις. Η διασφάλιση και προώθηση των επαγγελματικών, οικονομικών και κοινωνικών τους συμφερόντων, μέσα από την οργάνωση των μελών για συντονισμό των ενεργειών τους και η λήψη συλλογικών μέτρων, αποτελεί βασικό παράγοντα στις ενέργειες του Συνδέσμου.

Η διατήρηση υψηλού επιπέδου επαγγελματικών υπηρεσιών τόσο των συμβούλων αφερεγγυότητας αλλά και άλλων μελών του Συνδέσμου που ασχολούνται με υποστηρικτικές δραστηριότητες στον τομέα αφερεγγυότητας μέσω του Συνδέσμου, αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Επιπροσθέτως, στους βασικούς στόχους συμπεριλαμβάνεται η ανάπτυξη καλών σχέσεων με όλα τα κυβερνητικά τμήματα που εμπλέκονται σε διαδικασίες αφερεγγυότητας, την Βουλή των Αντιπροσώπων και τις αρχές αδειοδότησης κι εποπτείας συμβούλων αφερεγγυότητας, για υποβολή εισηγήσεων αλλά και συνεργασία για την πρόοδο του κλάδου.

Το νεοσύστατο Δ.Σ. θα συγκεντρώσει τις προσπάθειές του με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των μελών, τη διοργάνωση και προώθηση εκδηλώσεων, συνεδρίων, σεμιναρίων και διαλέξεων σχετικών με την αφερεγγυότητα, την ανάκτηση χρεών και τις αναδιαρθρώσεις, έκδοση και δημοσίευση άρθρων, ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων καθώς και συμμετοχή του συνδέσμου στα κέντρα λήψεως αποφάσεων σχετικών προς το επάγγελμα των συμβούλων αφερεγγυότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα