ΗΠΑ: Στηρίζει το συνασπισμό κατά των σιιτών ανταρτών Χούτι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να παράσχουν εναέριο ανεφοδιασμό σε καύσιμα και να στείλουν αεροσκάφη-ραντάρ για να βοηθήσουν τον συνασπισμό, επικεφαλής του οποίου είναι η Σαουδική Αραβία, στις επιχειρήσεις του στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι.

Το θέμα αυτό "είναι στο τραπέζι, το συζητάμε", ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Λευκός Οίκος είχε ήδη ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ συντονίζουν τις ενέργειές τους με το Ριάντ προκειμένου να παράσχουν στρατιωτική υποστήριξη

και πληροφορίες που θα βοηθήσουν στη διεξαγωγή των επιχειρήσεων.

Ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας διαβεβαίωσε απόψε ότι το Ριάντ δεν σχεδιάζει μια χερσαία επιχείρηση στην Υεμένη, ωστόσο εάν χρειαστεί κάτι τέτοιο ο στρατός είναι σε ετοιμότητα.

Ο Άχμεντ Ασίρι συμπλήρωσε ότι η Σαουδική Αραβία δεν θα επιτρέψει τον ανεφοδιασμό των Χούτι μέχρι να λήξει η επιχείρηση. Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να παράσχει βοήθεια στους αντάρτες, τόνισε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε σήμερα ο συνασπισμός στον οποίο μετέχουν δέκα χώρες, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, ήταν "επιτυχή" και θα συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθούν οι "στόχοι" της συμμαχίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα