Ιστορικό ρεκόρ αποχής από καταβολής Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αμμόχωστο

Ιστορικό ρεκόρ αποχής στις αναπληρωματικές δημαρχιακές στην Αμμόχωστο την Κυριακή (25/8).

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και οι δημότες της κατεχόμενης Αμμοχώστου, γύρισαν την πλάτη τους στην εκλογική διαδικασία κατά 69,64%. Ποσοστό, το οποίο σύμφωνα με Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών, αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από καταβολής Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παρ΄όλες τις εκκλήσεις των υποψηφίων για μαζική συμμετοχή, ώστε να σταλούν τα κατάλληλα μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό

αυτές έπεσαν στο κενό.

Ως αιτίες της ιστορικά χαμηλότερης συμμετοχής μπορεί να θεωρηθούν:

H καλοκαιρινή περίοδος και η απουσία πολλών δημοτών της Αμμοχώστου λόγω διακοπών.Μείωση των εκλογικών κέντρων ανά το Παγκύπριο.Απουσία υποψήφιων δημοτικών συμβούλων οι οποίοι θα κινητοποιήσουν μεγαλύτερο όγκο ψηφοφόρων.Μικρής διάρκειας προεκλογικός αγώνας.Γενικότερη απαξίωση των πολιτών και ιδίως των νέων απέναντι στις εκλογικές διαδικασίες.

Πλέον, ο νέος δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου δεν βρίσκεται αντιμέτωπος μόνο  με τις τουρκικές μεθοδεύσεις αλλά και με μια ηχηρή απαξίωση των Αμμωχωστιανών. Στοίχημα – πρόκληση που και ο ίδιος αναγνώρισε μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ την Δευτέρα (26/8).

Να αναφερθεί ότι ο Σίμος Ιωάννου έλαβε ποσοστό 48,94% ή 4.697 ψήφους, ο Νίκος Κάρουλλας 26,23% ή 2.518 ψήφους, ο Ανδρέας Λόρδος 16,24% ή 1.559 ψήφους, ο Λίνος Παπαγιάννης 6,22% ή 597 ψήφους και ο Γεώργιος Σταυρή 2,37% ή 227 ψήφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό αποχής καταγράφηκε στις περασμένες δημοτικές εκλογές στην Αμμόχωστο και ήταν της τάξεως του 40%. 

Keywords
Τυχαία Θέματα