Καδής: Δυστυχώς δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω

Πρόταση για διορισμό ανεξάρτητου ερευνητή για διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για την πρόωρη δημοσιοποίηση των θεμάτων των εξετάσεων των εκπαιδευτικών, για την εξασφάλιση θέσης στη δημόσια εκπαίδευση με το νέο σύστημα διορισμών, κατέθεσε πριν λίγο ο Υπουργός Παιδείας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε ανθρώπινο λάθος, το οποίο αποδίδεται σε παρορμητική ενέργεια συγκεκριμένου λειτουργού και παραλείψεις άλλων λειτουργών, οφείλεται, εκ πρώτης όψεως, το «φιάσκο», σύμφωνα με το πόρισμα της διοικητικής έρευνας που παραδόθηκε

χθες το πρωί στον Υπουργό Παιδείας.

Η διοικητική έρευνα φωτογραφίζει ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες πέντε συνολικά λειτουργών του Υπουργείου, εκ των οποίων και υψηλόβαθμα στελέχη, επιβεβαίωσε ο Κώστας Καδής μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα.

Πρόκειται, είπε, για ένα τραγικό, απαράδεκτο λάθος, το οποίο δεν μπορούμε, δυστυχώς, να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω για να διορθώσουμε, αλλά δεν θ’ αφήσουμε, εξαιτίας του, να πάει χαμένη όλη η προσπάθεια για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Έχει γίνει, τόνισε, σημαντικό έργο και είναι κρίμα αυτό το έργο να αμαυρωθεί.

Το πόρισμα της διοικητικής έρευνας διαβιβάσθηκε και στη Νομική Υπηρεσία, προκειμένου να διαφανεί αν προκύπτει θέμα εγκυρότητας και αξιοπιστίας των εξετάσεων.

Εντός των ημερών αναμένεται και το πόρισμα της έρευνας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα