Κάμερες:Γιατί είναι σε συρτάρι 12 χρόνια–Πόσα στοιχίζει στο Κράτος

Στο συρτάρι για 12 χρόνια παραμένουν οι κάμερες τροχαίας. Το όλο ζήτημα φαίνεται να κολλά αυτή την φορά σε νομικά ζητήματα. Το θέμα αναφέρεται σε δημοσίευμα του Φιλελεύθερου και σύμφωνα με τα όσα σημειώνει, την περασμένη βδομάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με όλους τους εμπλεκόμενους.

Στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο μίλησε ο Ανδρέας Παπάς, πρώην Επικεφαλής της Τροχαίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας και τόνισε ότι το Κράτος

θα μπορούσε να εξοικονομήσει ουσιαστικά από 50 μέχρι 1 εκατομμύριο ευρώ, αν είχε κάμερες τροχαίας σε φώτα τροχαίας. Όπως εξήγησε ο κ.Παπάς αν υπήρχαν κάμερες τότε ένας οδηγός ίσως να μην τραυματιζόταν και να μην χρειαζόταν η νοσηλεία του στην Εντατική ή η μεταφορά του στο Ισραήλ ή να έχανε οριστικά την δουλειά και άρα να στοίχιζε τόσα λεφτά στο Κράτος.

Ο κ.Παπάς ανέφερε ότι η εφαρμογή καμερών υποχρεώνει τους μη σωστούς πολίτες να είναι πειθαρχημένοι. Όλες οι χώρες έχουν κάμερες εκτός από Κύπρο.
Τόνισε ότι θα πρέπει να ψηφιστεί νομοθεσία που να ακυρώνει υφιστάμενη για διαδικασίες και να πάνε στο Υπουργικό προκειμένου να μπουν οι κάμερες.
Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου που ανέφερε αρχικά ότι έχουν δίκιο οι πολίτες για να αγανακτούν για διαδικασίες αλλά οι νομοθεσίες είπε, υπάρχουν για να προστατεύουν τα συμφέροντα των πολιτών.

«Υπάρχει καθυστέρηση σε διαδικασία που οφείλεται σε νομικά ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν. Έγινε συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης για ζητήματα Αστυνομίας με Αστυνομία και Νομική Υπηρεσία για να διευκρινιστούν οι δραστηριότητες του ιδιώτη αναδόχου και της Αστυνομίας. Ανέλαβαν να τα διευκρινίσουν σε σύντομο οι δυο. Τα έγγραφα είναι στη Νομική Υπηρεσία και εντοπίστηκαν τα ερωτήματα που τέθηκαν σε Αστυνομία και Υπουργείο Δικαιοσύνης», είπε η Υπουργός.

«Μόλις λυθούν αυτά ελπίζω να προχωρήσουμε και να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να παρουσιαστεί το πρόβλημα σε κατοπινό στάδιο. Να μην λέμε χρόνους και να δεσμευόμαστε», είπε η κ.Αναστασιάδου.

Να σημειωθεί ότι παλαιότερα ρεπορτάζ του SigmaLive ήθελαν τις κάμερες να εφαρμόζονται περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Οκτώβριος 2018: Έρχονται 110 κάμερες τροχαίας στην Κύπρο- Πότε εφαρμόζονταιΔεκέμβριος 2018: Πότε μπαίνουν στους δρόμους οι κάμερες "αρπακτικά"-Τι θα γράφουν

Keywords
Τυχαία Θέματα