Κίνηση Ανωτάτου προς Πολιτεία για Προσωπικά Δεδομένα (vid)

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει σταματήσει να δημοσιοποιεί από τις 23 Μαΐου τις δικαστικές αποφάσεις για όλες τις υποθέσεις που εκδικάζονται απ’ όλα τα δικαστήρια σε ανοικτή ακροαματική διαδικασία λόγω της εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού για τα Προσωπικά Δεδομένα.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου , σε δηλώσεις του στο ΣΙΓΜΑ εξέφρασε τη θέση ότι «δεν έχουν καμία σχέση τα προσωπικά δεδομένα με τη δημοσίευση

των αποφάσεων».

Ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος, ανέφερε ότι «η δημοσιοποίηση των αποφάσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κατά τεκμήριο και επί του πρακτέου, όλα αυτά τα χρόνια εξυπηρετούσε την ενημέρωση του κοινού και το δημόσιο συμφέρον.

«Ο πλήρης και ισοπεδωτικός τερματισμός αυτής της πρακτικής μάλλον αποτελεί φορμαλιστική και δογματική εφαρμογή της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας που πλήττει σοβαρά την ενημερότητα της κοινής γνώμης, και διαβρώνει την ελευθεροτυπία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών.

Σε επικοινωνία μας, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρωνας Νικολάτος μας αποκάλυψε ότι θα ζητηθεί από την πολιτεία να θεσπίσει νομοθεσία έτσι ώστε το όλο θέμα να ρυθμιστεί νομοθετικά κάτι που εφαρμόζεται και στην Αγγλία.

Παράλληλα, το Ανώτατο δικαστήριο, όπως τονίζει ο κύριος Νικολάτος, θα δώσει κατευθυντήριες γραμμές μέσα από ένα κώδικα έτσι ώστε να υπάρχει ένας ορθολογισμός στις αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα