Κοινοτάρχης Ευρύχου στο SigmaLive-Η επόμενη μέρα του εφιάλτη

Καταστροφές άνευ προηγουμένου αφήνει πίσω της η πυρκαγιά στην περιοχή της Σολέας, που μαίνεται για δεύτερο 24ωρο ανεξέλεγκτη.Ο κ.Ξενάκης Ξενοφώντος, κοινοτάρχης Ευρύχου, μίλησε στο SigmaLive και περιέγραψε την εικόνα της περιοχής μέχρι τώρα.

Όπως ανέφερε ο κ.Ξενοφώντος, τα πράγματα αυτή την ώρα δεν είναι και τόσο θετικά μια και οι άνεμοι που ξεκίνησαν να πνέουν στην περιοχή δεν βοηθούν το έργο της πυρόσβεση.

Μερικές εστίες έχουν αναζωπυρωθεί και οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν μάχη με την πύρινη

λαίλαπα.Κληθείς να αναφέρει τι ζημιές έχουν καταμετρηθεί στο παρόν στάδιο, ο κ.Ξενοφώντος ανέφερε ότι σημαντικότερη καταστροφή είναι αυτή στον κεντρικό σταθμό υδροδότησης της κοινότητας ο οποίος έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Από την ζημιά έχει καταστραφεί όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης, η κεντρική δικτύωση νερού στην κοινότητα.

Όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης η προσωρινή αποκατάσταση είναι κάτι που επείγει και αυτό επιχειρείται, από νωρίς το πρωί.

Αναφορικά με τους κατοίκους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ο κ.Ξενοφώντος ανέφερε ότι μερικοί κάτοικοι πήγαν σε συγγενικά σπίτια στην Λευκωσία αλλά και σε παρακείμενα χωριά. Αρκετοί από τους κατοίκους ωστόσο αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το χωριό τους και δίνουν και αυτοί όπως μπορούν, την δική τους μάχη με τις φλόγες.

Εξάλλου εκτός κινδύνου βρίσκονται και τα δυο στρατόπεδα στην περιοχή Ευρύχου και ως εκ τούτου δεν συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα