Κοινοτάρχης Σαλαμιού: Πλησιάζει αγροτικές καλλιέργειες η φωτιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή Σαλαμιού, για την κατάσβεση της οποίας τέθηκαν σε συναγερμό όλες οι αρμόδιες Αρχές. 

Συγκεκριμένα, στη μάχη με τις φλόγες ρίχθηκαν δώδεκα κινητές μονάδες πυρόσβεσης, από την Πυροσβεστική, το Τμήμα Δασών, την Υπηρεσία Θήρας και καδενοφόρα οχήματα.

Προσπάθεια για κατάσβεση της φωτιάς γίνεται και με εναέρια μέσα, αφού επιστρατεύτηκαν για τον σκοπό αυτό τα δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εκμισθώνει η Δημοκρατία, τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας, ενώ κλήθηκαν και δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων. 

Μιλώντας

στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Κοινοτάρχης της Σαλαμιού ανέφερε ότι η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατη περιοχή και η κατάσταση είναι δύσκολη, ιδιαίτερα στην περιοχή του ποταμού Ξερού. 

Η φωτιά, είπε, πλησιάζει αμπέλια, ωστόσο δεν κινδυνεύουν οικιστικές περιοχές. 

Παράλληλα, ο Κοινοτάρχης ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη σύσκεψη για το θέμα του δύσβατου της περιοχής, ενώ εξέφρασε την ελπίδα η Υπηρεσία Περιβάλλοντος να μην θέσει ενώπιον τους τα γνωστά επιχειρήματα καθώς τώρα που καίγεται το περιβάλλον «είναι χασιμιοί», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Keywords
Τυχαία Θέματα