Κομματικές αντιπαραθέσεις στο Μεσημέρι και Κάτι για Παιδεία (VID)

Για την κρίση στην Παιδεία μίλησαν στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι οι εκπρόσωποι του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης κατηγόρησε, μάλιστα, την Κυβέρνηση ότι διαπραγματεύεται όπως την Τουρκία, με τετελεσμένα, ενώ ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου έκρινε απαράδεχτη την κριτική που ασκείται στην Κυβέρνηση για το ότι δεν έκανε διάλογο.

Είπε, επίσης, ότι το 2012 η Κυβέρνηση Χριστόφια υπέγραψε μνημόνια χωρίς διάλογο, τα οποία άγγιζαν και θέματα παιδείας. Από πλευράς ΑΚΕΛ, ο Στέφανος Στεφάνου απάντησε στα όσα ακούγονται για υποκίνηση των διαδηλώσεων από το κόμμα του.

«Τα σημεία που ζητά η Κυβέρνηση να αρχίσει ένας εντατικός διάλογος με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, είναι τα σημεία στα οποία νοσεί η Παιδεία και είναι ορθά. H Κυβέρνηση είναι αυτή που έχει δημιουργήσει το πρόβλημα. Αν παγοποιήσει τις αποφάσεις της, εδώ που φτάσαμε, για ένα χρονικό διάστημα, η Κυβέρνηση θα εκπλαγεί ευχάριστα από την αντίδραση των εκπαιδευτικών και τη διαλλακτικότητά τους», είπε ο Άθως Αντωνιάδης.

«Η νοοτροπία της Κυβέρνησης έχει μετατρέψει τον αγώνα των εκπαιδευτικών σε αγώνα κατά του ετσιθελισμού, γι’ αυτό και ο αγώνας των εκπαιδευτικών έχει κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου», απάντησε

Απαντώντας στα όσα ακούγονται περί υποκίνησης των διαδηλώσεων από το ΑΚΕΛ, ο κ. Στεφάνου είπε πως χτες όλος ο κόσμος είδε τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση ενάντια στις μονομερείς αποφάσεις της Κυβέρνησης.

«Οι Κυβερνώντες θέλουν να πείσουν τους πάντες ότι το ΑΚΕΛ έπεισε τους αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους να αντιδρούν. «Αυτή είναι υποτίμηση του κόσμου και προσβολή στους εκπαιδευτικούς και τις οργανώσεις», είπε.

«Ζούμε μια κρίση εξ υπαιτιότητας του αυταρχισμού της Κυβέρνησης», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως τον διάλογο η Κυβέρνηση τον θυμήθηκε όψιμα.

Με τη σειρά του, ο κ. Δημητρίου τόνισε την ανάγκη να μπούμε σε ένα διάλογο μέχρι το τέλος του έτους και να διαμορφώσουμε ένα συνολικό πλαίσιο για την Παιδεία. «Πρόθεση του ΔΗΣΥ, διαμέσου του Προέδρου του, είναι να κατατεθεί στο τραπέζι η πρόταση της 23ης Αυγούστου, και να βρούμε λύσεις και να καταλήξουμε», είπε, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως αυτή η χρονιά μπορεί να μετεξελιχθεί και σε χρονιά της Παιδείας.

Ο Άθως Αντωνιάδης είπε πως τα καλέσματα της Κυβέρνησης για διάλογο, θυμίζουν τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται η Τουρκία. «Υπάρχουν τετελεσμένα που δεν αλλάζουν και ελάτε να συζητήσουμε προτάσεις που δεν αλλάζουν. Αυτό δεν είναι διάλογος», τόνισε ο κ. Αντωνιάδης, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση έχει χειριστεί το θέμα επικοινωνιακά.

«Στις 7 Νοεμβρίου του 2012, που ο κ. Στεφάνου ήταν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, υπέγραψαν μνημόνια καθολικά, με τα οποία αυξήθηκε ο χρόνος διδασκαλίας των εκπαιδευτικών κατά μια περίοδο, χωρίς κανένα λεπτό διαλόγου», είπε.

Ο κ. Στεφάνου απάντησε ότι δεν ήταν μονομερείς οι αποφάσεις και το ΑΚΕΛ δεν υπέγραψε κανένα μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα