Κρατικές εγγυήσεις: Αυτές είναι οι τροπολογίες των κομμάτων (vid)

 Αν και είναι παραδεχτό από όλες τις πολιτικές δυνάμεις ότι το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων, αυτό που εξάγεται ως συμπέρασμα είναι ότι πολύ δύσκολα θα περάσει χωρίς τροπολογίες από την Ολομέλεια του Σώματος.

 Σημαντικός σταθμός πριν την Ολομέλεια είναι η ερχόμενη Δευτέρα, όταν θα συνεδριάσει εκτάκτως η Επιτροπή Οικονομικών, όπου και θα συζητηθούν οι τροπολογίες.

 Όπως φαίνεται, τα πάντα πρόκειται να κριθούν στο πόσα κόμματα θα συνασπιστούν γύρω από την τροπολογία του ΔΗΚΟ

που αφορά στην ανάμειξή του στην διαδικασία της δανειοδότησης ως παρατηρητής.

 Το ΑΚΕΛ έχει θέσει τρεις προϋποθέσεις. Πρώτον, η διαδικασία να διέπεται από διαφάνεια. Δεύτερο, να διασφαλιστεί ότι θα πάρουν χρηματοδότηση οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και τέλος να υπάρχει έλεγχος από πλευράς του κράτους ώστε να μην υπάρχει αυθαιρεσία από πλευράς τραπεζών.

 Τώρα, το ΔΗΚΟ επιμένει στην συμμετοχή του γενικού ελεγκτή ως παρατηρητή στην διαδικασία, αλλά  και στην παραχώρηση εγγυήσεων για δάνεια μόνο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

  Η ΕΔΕΚ, από την πλευρά της, ζητά να γίνουν βελτιώσεις προς όφελος των δανειοληπτών αλλά και να διασφαλιστεί η προστασία τους από ενδεχόμενες μελλοντικές τραπεζικές αυθαιρεσίες.

 Η Συμμαχία Πολιτών υποστηρίζει την απόλυτη διαφάνεια και αυστηρούς ελέγχους, ενώ οι Οικολόγοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθεί το δικαίωμα στον Γενικό Ελεγκτή να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο την εφαρμογή του σχεδίου των κρατικών εγγυήσεων.

Διαβάστε επίσης: «Πράσινο φως» για συζήτηση νομοσχεδίου κρατικών εγγυήσεων από σύσκεψη αρχηγών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρατικές, Αυτές,kratikes, aftes