Λαπήθιος στο SigmaLive: «Να σταματήσουν όλοι να μας κουνάνε το δάκτυλο»

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση των οργανωμένων μαθητών να προχωρήσουν σε ολοήμερη αποχή από τα μαθήματά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξετάσεις τετραμήνων, απέστειλε η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Στην ανακοίνωσή τους καλούν την ηγεσία της ΠΣΕΜ «να προσέλθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, να συμπορευτεί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Όλοι μαζί να στηρίξουμε τους μαθητές της Α΄ Τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, διεκδικώντας άμεσα βελτιώσεις του Θεσμού για το Β΄ Τετράμηνο αφού  ο χρόνος τρέχει εις βάρος αυτών των παιδιών». 

Απαντώντας στην

ανακοίνωση των Οργανωμένων, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ Γιάννης Λαπήθιος, μιλώντας στο SigmaLive, ανέφερε πως «οι οργανωμένοι γονείς αλλά και το κάθε οργανωμένο σύνολο πρέπει να σέβονται τις απόψεις και τις θέσεις της ΠΣΕΜ γιατί είναι παρμένες μέσα από το παγκύπριο Συνέδριο, Επαρχιακές Συνδιάσκεψης, συλλογές υπογραφών αλλά και από Δημοψηφίσματα, όπου στο τελευταίο δημοψήφισμα η Συντριπτική πλειοψηφία των συμμαθητών μας τάχθηκε υπέρ της ολοήμερης αποχής με το ποσοστό να ανέρχεται στις τάξεις του 78.96% ένα ποσοστό το οποίο πρέπει να προβληματιστούν όλοι». 

Παράλληλα τόνισε, «όσον αφορά για τον "διάλογο" που μας λένε συνεχώς, σε πιο διάλογο αναφέρονται σε αυτόν που δεν υπήρξε ποτέ. Εμείς θέλουμε να πάμε σε ένα ουσιαστικό και Εποικοδομητικό  διάλογο όπου θα ακουστούν οι φωνές όλων αλλά το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να έχει άλλα σχέδια αφού ο κ. Προδρόμου συνεχώς αναφέρεται στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, προσπαθώντας να φίμωση τη θέση των μαθητών. Έχουμε στείλει και γραπτός την συμβιβαστική μας πρόταση αφού δεν μας καλεί το Υπουργείο 

Keywords
Τυχαία Θέματα