Λιλλήκας: Λύση που να ανατρέπει κατοχή και διχοτόμηση

Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τους ήρωες μας είναι να αγωνιστούμε για τα ιδανικά και τις αξίες για τα οποία εκείνοι θυσίασαν τη ζωή τους, δηλαδή για την ελευθερία, για μια λύση που θα ανατρέπει την κατοχή αλλά και τη διχοτόμηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

«Τιμούμε σήμερα τους ήρωες μας οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας», ανέφερε σε δήλωσή του μετά την παράκληση που εψάλη στην εκκλησία Παναγίας Φανερωμένης

ο κ. Λιλλήκας.

Σαράντα ένα χρόνια κατοχής και διχοτόμησης είναι πολλά, είπε, εκφράζοντας τη θέση ότι «ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τους ήρωες μας είναι να αγωνιστούμε για τα ιδανικά και τις αξίες που εκείνοι θυσίασαν τη ζωή τους, δηλαδή για την ελευθερία, για μια λύση που θα ανατρέπει την κατοχή αλλά και τη διχοτόμηση».

«Μόνο έτσι θα αποκαταστήσουμε το δικό τους το όραμα», πρόσθεσε.

Ο κ. Λιλλήκας σχολίασε την παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, λέγοντας ότι «αποτελεί ακόμη μια βάναυση πρόκληση προς τον κυπριακό Ελληνισμό και στέλνει δυστυχώς τα πλέον αρνητικά μηνύματα με τους εορτασμούς που προγραμματίζονται την ώρα που γίνεται προσπάθεια μέσω των δικοινοτικών συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού».

«Θέλω να ελπίζω ότι ενωμένοι - και η ενότητα μπορεί να χτιστεί κατ` αρχήν από τον Πρόεδρο με συλλογική διαχείριση του Κυπριακού - θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς», ανέφερε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα