Λοϊζίδου σε Guardian:Δεν έκανα κάτι κακό,μόνο το καθήκον μου

"Έκανα απλώς το καθήκον μου, έπρεπε να ενημερώσω τους ομολόγους μου στη Ρωσία για τις πληροφορίες που υπήρχαν για τις εξελίξεις", επεσήμανε με δηλώσεις της στην Guardian η Ελένη Λοϊζίδου.

Η κα Λοϊζίδου έκανε λόγο για επιλεκτική δημοσιοποίηση emails καθώς "δεν έκανε κάτι κακό" και "ήταν εξίσου φιλική", όπως είπε, "όσο και με τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς συναδέλφους της".

"Πρόκειται για συνεργασία και πιστεύω ότι

είμαι καλή στη δουλειά μου", ανέφερε. “Δεν έχω δεχθεί ποτέ κανένα δώρο από τη Ρωσία, εκτός από καμιά Βοτκα περιστασιακά και μικρά σοκολατάκια", επεσήμανε. Δεν έμαθα να ζω με ακριβά γούστα τόνισε, ενώ επεσήμανε ότι " ο μισθός μου είναι μόνο 4000 ευρώ".

Η κα Λοϊζίδου εξέφρασε την πεποίθηση ότι έπεσε θύμα χάκερ στο προσωπικό της email, ενώ επεσήμανε ότι είχε αγνοήσει αρκετές προειδοποιήσεις περί της ασφάλειας του προσωπικού της λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αποδίδει αυτή την παραβίαση σε εκκρεμείς υποθέσεις έκδοσης πλουσίων Ρώσων πίσω στη Ρωσία. Επισημαίνει παράλληλα πρόσφατα επικριτικά σχόλιά της για την απόφαση της Interpol να χαρακτηρίσει ορισμένα εντάλματα σύλληψης ως «πολιτικά υποκινούμενα». Όπως λέει, τέτοιες αποφάσεις πρέπει να καθορίζονται από τα δικαστήρια.

Η εφημερίδα σχολιάζει πως η κα Λοϊζίδου μοιάζει να επικρίνει την Interpol επειδή αγνόησε ρωσικό αίτημα για τη σύλληψη του Μπιλ Μπρόουντερ, του συνιδρυτή της επενδυτικής εταιρείας Hermitage Capital, ο οποίος κατηγορείται στη Ρωσία για απάτη όντας σφοδρός επικριτής του Προέδρου Πούτιν. Η δίωξή του από τις ρωσικές αρχές θεωρείται από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ως πολιτικά υποκινούμενη.

Η Guardian επικαλείται περιεχόμενο των επίμαχων emails, στο οποίο η κα Λοϊζίδου ευχαριστεί τον κ.Zimin, ο οποίος είναι αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος διεθνούς νομικής συνεργασίας στη Ρωσική Γενική Εισαγγελία, για την εξαιρετική φιλοξενία στη Μόσχα και αστειευόμενη είπε ότι μπορεί να χρειαστεί να βρει νέα εργασία αν δημοσιοποιηθεί η συμβουλή-βοήθεια που παρέχει στους Ρώσους.

Keywords
Τυχαία Θέματα