Μαυρίδης:Tα εμπόδια στα άτομα με αναπηρία,καθιστούν την ΚΔ ανάπηρη

Την ανάγκη λήψης μέτρων από τα Κράτη Μέλη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για διασφάλιση του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία για απρόσκοπτη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές εκλογές, ως υποψήφιοι και ψηφοφόροι, τόνισε ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) στη συζήτηση για το θέμα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Μαυρίδης ανέφερε ότι «το δικαίωμα συμμετοχής των προσώπων με αναπηρία σε

όλη την πολιτική διαδικασία, που καταλήγει στο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, είναι θεμελιώδες δικαίωμα για όλους τους πολίτες σε μια Δημοκρατία». Όπως τόνισε, άτομα με κινητική αναπηρία, με μειωμένη ορατότητα, με ψυχοκοινωνικές αναπηρίες, άτομα τα οποία βρίσκονται υπό κηδεμονία, που βρίσκονται περιορισμένα, δεν επωφελούνται πλήρως του δικαιώματός τους να ψηφίσουν, αλλά ακόμη περισσότερο στερούνται του δικαιώματος να συμμετέχουν αποτελεσματικά στη Δημοκρατία. Συνεχίζοντας, υπέδειξε ότι «εάν τόσα εκατομμύρια στερούνται αυτού του θεμελιώδους δικαιώματός τους, σημαίνει ότι η Δημοκρατία η ίδια είναι ανάπηρη» και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «το δικαίωμα συμμετοχής σε όλη την πολιτική διαδικασία του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε μια Δημοκρατία, είναι και ζήτημα αξιοπρέπειας».

Υιοθετώντας σχετική σύσταση της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων, ο κ. Μαυρίδης συνόψισε την ουσία του θέματος ως εξής: Μια δημοκρατική κοινωνία πρέπει να αντανακλά την ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα των πολιτών της και να επωφελείται από τη συμμετοχή τους, τις εμπειρίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα