Μαυρογιάννης στο ΣΙΓΜΑ: Κίνδυνος οριστικού αδιεξόδου (vid)

«Πάντα υπάρχει κίνδυνος οριστικού αδιεξόδου», δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ και το «Μεσημέρι και Κάτι» ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Καλεσμένος στην εκπομπή μια ημέρα μετά την άτυπη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη, ο κ. Μαυρογιάννης θέλησε, ανάμεσα σε άλλα, να τονίσει τον κίνδυνο οριστικού αδιεξόδου στο Κυπριακό.

Διαβάστε επίσης: Ανάλυση: Μόνο δείπνο κοινωνικού χαρακτήρα δεν ήταν

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δήλωσε

χαρακτηριστικά: «Βεβαίως, βεβαίως υπάρχει κίνδυνος. Το έχω πει επανειλημμένα ότι, εκτός από τον κίνδυνο οριστικού αδιεξόδου επί της ουσίας, υπάρχει και κίνδυνος οριστικού αδιεξόδου λόγω παρέλευσης χρόνου. Είναι δύσκολα τα πράγματα».

Ο κ. Μαυρογιάννης ξεκαθάρισε, την ίδια ώρα, ότι η δική μας πλευρά επιμένει για λύση στη βάση των παραμέτρων του ΟΗΕ και των σχετικών ψηφισμάτων.

Σε σχέση με δείπνο της Δευτέρας (16/4), ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής υπογράμμισε πως έγινε σε πολύ καλό κλίμα, χωρίς αποτέλεσμα, ωστόσο, αφού οι δυο πλευρές έμειναν σταθερές στις θέσεις τους.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε για άλλη μια φορά ότι δεν επρόκειτο για διαπραγμάτευση, αλλά για συνάντηση.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει αδιέξοδο στο Κυπριακό και ο διορισμός Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ στην Κύπρο θα έχει στόχο τη διερεύνηση των συνθηκών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σε σχέση με το όνομα που είδε το φως της δημοσιότητας ως πιθανό για να αναλάβει τα εν λόγω καθήκοντα, ο κ. Μαυρογιάννης δήλωσε: «Ας μην προτρέχουμε. Εγώ δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι άντρας ή γυναίκα. Νομίζω υπάρχει μια παρεξήγηση γύρω από αυτό το θέμα».

Ερωτηθείς αν επιβεβαιώνει ότι η νέα απεσταλμένη θα είναι η Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, ο ίδιος απάντησε ως εξής: «Δεν το αποκλείω. Σίγουρα όμως δεν το επιβεβαιώνω».

Δεν παρέλειψε, επίσης, να καταστήσει σαφές ότι δεν νοείται πραγματική διαπραγμάτευση με τη συνέχιση τουρκικών προκλήσεων.

Για τις αξιώσεις του κ. Ακιντζί σε σχέση με τη συνδιαχείριση του φυσικού αερίου πριν από τη λύση, ο κ. Μαυρογιάννης ξεκαθάρισε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέστησε σαφείς τις θέσεις της δικής μας πλευράς για το εν λόγω ζήτημα.

«Αν επιμένουν να μπουν τέτοια πράγματα στο τραπέζι, τα οποία εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε ποτέ, δεν θα υπάρξει διαδικασία», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα