Με την Bursa BBSK η Prestige Apollon

Η επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διαδρομής του Prestige Apollon στο CEV Challenge Cup θα πραγματοποιηθεί στην Bursa στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2015, όπου θα αντιμετωπίσει την Bursa BBSK. Παρά τις έντονες αντιδράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας, η ΚΟΠΕ και η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πετόσφαιρας (CEV) αποφάσισαν ότι και οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν στην Bursa.

Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο για να διεξαχθούν ο ένας αγώνας εντός και ο άλλος εκτός έδρας,

απορρίφθηκε λόγω των αρνητικών συμβάντων που είχαν συμβεί στο παρελθόν σε ανάλογο αγώνα μεταξύ του Prestige Apollon και της Galatasaray. Το γεγονός αυτό είχε σταθεί αφορμή να δώσει η CEV αυστηρή προειδοποίηση στην ΚΟΠΕ ότι σε περίπτωση που επαναληφθεί έστω και το παραμικρό επεισόδιο θα επιβληθούν πολύ υψηλές οικονομικές κυρώσεις, καθώς και αποκλεισμός όλων των κυπριακών ομάδων αλλά και της εθνικής ομάδας από τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Prestige Apollon υπέβαλε ωστόσο και την πρόταση όπως οι δύο αγώνες διεξαχθούν σε ουδέτερο έδαφος λόγω των πρόσφατων συμβάντων μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε καθότι η CEV έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Prestige Apollon βρίσκεται τώρα στο δεύτερο γύρο των 32 στο CEV Challenge Cup και παρόλο που βάση της νομοθεσίας δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση και των δύο αγώνων στο ίδιο γήπεδο, οι Αμαζόνες αν και μακριά από τους φιλάθλους του Prestige Apollon θα δώσουν το καλύτερό τους εαυτό στον αγώνα με την Bursa BBSK.

Keywords
Τυχαία Θέματα