Μέχρι το τέλος του έτους ο ΄Γ γύρος αδειοδοτήσεων στην ΑΟΖ

Στο τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο τρίτος γύρος αδειοδοτήσεων για την κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με τον ενεργειακό σχεδιασμό της Κυβέρνησης.

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σ», είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μεγάλο ενδιαφέρον, που εκδηλώνεται από εταιρείες-κολοσσούς.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι το Υπουργείο Ενέργειας έχει, ήδη, δώσει οδηγίες στους Γάλλους εξωτερικούς συμβούλους της Κυπριακής Δημοκρατίας για αξιολόγηση του ενεργειακού δυναμικού και των γεωλογικών

δεδομένων των υπόλοιπων τεμαχίων της ΑΟΖ, με στόχο να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Στο παρόν στάδιο αναμένεται ότι στον τρίτο γύρο αδειοδοτήσεων θα συμπεριληφθεί το θαλάσσιο τεμάχιο 10, που εγκατέλειψε οριστικά η Total, ενώ δεν αποκλείεται στον διαγωνισμό να τεθούν και ένα κομμάτι του οικοπέδου 11, που πρέπει να επιστραφεί από τη γαλλική εταιρεία, καθώς και ένα κομμάτι του 12, που δεν είναι αδειοδοτημένο στη Noble.

Ρόλο στις τελικές αποφάσεις αναμένεται να διαδραματίσει η γεωλογική δομή των οικοπέδων και κυρίως το κατά πόσον έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με το προσφάτως ανακαλυφθέν γιγάντιο κοίτασμα «Ζορ» στην ΑΟΖ της Αιγύπτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα