Μονομερή ΜΟΕ σήμερα-αύριο και συνάντηση ΠτΔ με Ακιντζί

Nέα πνοή στην πορεία για επίλυση του κυπριακού, ενόψει της επανέναρξης του διαλόγου επιθυμεί να δώσει η Λευκωσία. Κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου Αναστασιάδη, το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί, ενώ σήμερα-αύριο η Λευκωσία θα προβεί σε ανακοίνωση μονομερών ΜΟΕ.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί, θα πραγματοποιηθεί σε χώρο ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας που θα ανακοινωθεί σύντομα. Η ίδια πηγή, ανέφερε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης,

είχε το πρωί της Τρίτης μισάωρη τηλεφωνική επικοινωνία, το περιεχόμενο της οποίας άφησε ικανοποιημένο το προεδρικό.

Η συνάντηση του Σαββάτου, δεν θα έχει κοινωνικό χαρακτήρα, αλλά ουσιαστικό και θα αφορά την πορεία προς την επανέναρξη του διαλόγου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίθεται πολύ σύντομα να συγκαλέσει για ενημέρωση και το Εθνικό Συμβούλιο.

Μονομερή Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Η Λευκωσία, προτίθεται επίσης σήμερα ή αύριο να προβεί σε ανακοίνωση μονομερών ΜΟΕ, ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Πεποίθηση του προεδρικού είναι ότι αυτά τα μέτρα εξυπηρετούν το στόχο της επανένωσης της Κύπρου και όχι στη διαιώνιση του στάτους κβο και πως αυτά θα λειτουργήσουν ενισχυτικά στη διαπραγματευτική διαδικασία.

Μεταξύ των ΜΟΕ που αναμένεται να ανακοινωθούν, αναμένεται να περιλαμβάνεται και η υπόδειξη από πλευράς της Δημοκρατίας συγκεκριμένων περιοχών στον Πενταδάχτυλο όπου υπάρχει χαρτογράφηση για ναρκοπέδια, προκειμένου να γίνει αποναρκοθέτηση.

Εξάλλου, τη Δευτέρα αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Αιντα.

Υπενθυμίζεται ότι, μήνυμα προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, έστειλε ο νέος κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Μιλλιέτ, καλώντας τον να ετοιμαστεί για λύση.

zannettos@sigmalive.com

Follow @zannettosn !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Keywords
Τυχαία Θέματα