Μούδουρος-Tριαναφυλλίδης για Ακιντζί, ΑΟΖ και Κυπριακό (vid)

Για την ψεσινή Διάσκεψη Τύπου του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, την προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, καθώς και τον τρόπο διαχείρισης του Κυπριακού μετά τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ, αναφέρθηκαν οι Νίκος Μούδουρος και Κρις Τριανταφυλλίδης στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του «Σίγμα».

Ο τουρκολόγος κ. Μούδουρος είπε πως στο πλαίσιο της συνέντευξής του, ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε κυρίως στις αδειοδοτήσεις του ψευδοκράτους στην ΤPAO. «Εκεί λέχθηκε πως, αν και εφόσον τελικά οι προθέσεις των Ε/κ δεν είναι ικανοποιητικές

προς την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας στο Κυπριακό, τότε θα πρέπει και στο ζήτημα της ενέργειας να συζητηθεί το σενάριο οριστικού διαζυγίου», είπε ο κ. Μούδουρος, σημειώνοντας πως στόχος του κ. Ακιντζί είναι κατά την πρώτη συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη να διερευνήσει κατά πόσο η ε/κ πλευρά είναι διατεθειμένη για διαμοιρασμό της εξουσίας.

Από την πλευρά του, ο νομικός κ. Τριαναφυλλίδης είπε πως, με την επέμβασή της η Τουρκία στην ΑΟζ, έκανε ένα λάθος που απέφευγε τα προηγούμενα χρόνια. «Το λάθος της ήταν να μας δώσει την ευκαιρία να συσχετίσουμε αυτό που έγινε το 1974 με το 2018. Δηλαδή, μας έδωσε την ευκαιρία να πάμε στον διεθνή παράγοντα -και ειδικά στην Ε.Ε.- και να πούμε πως εδώ έγινε παράνομη εισβολή και κατοχή».

Τα προηγούμενα χρόνια, συνέχισε, παρασυρθήκαμε σε ένα λανθασμένο δρόμο και πέρασε το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα των δυο κοινοτήτων. «Θα πρέπει εμείς να συνεχίσουμε να συζητούμε με το σύνοικο στοιχείο, αλλά στη βάση από την οποία ξεκίνησε το πρόβλημα, αυτό της εισβολής και της κατοχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα