Ν. Παπαδόπουλος: Κακώς δεν συγκλήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο

"Κακώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν συγκάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο ώστε εκεί να υπάρξει συνδιαβούλευση αλλά και συναπόφαση για τις κρίσιμες αποφάσεις τις οποίες ενδεχομένως θα έχουμε να πάρουμε τις επόμενες μέρες", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος μετά την ενημέρωση που είχε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη ενόψει και του 2ου γύρου διαπραγματεύσεων στην Ελβετία.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Παπαδόπουλος είπε ότι “σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε και ελπίζουμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κυπριακού ελληνισμού αλλά και την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία και να επιστρέψει από την Ελβετία με ουσιαστική πρόοδο στο κεφαλαιώδες ζήτημα που αφορά το εδαφικό.”

Είπε ότι ως ΔΗΚΟ, “επαναλαμβάνουμε τη δική μας θέση ότι όλοι οι Ε/κ θέλουν λύση του Κυπριακού, θέλουν όμως μια σωστή, λειτουργική λύση και βιώσιμη, όχι ένα κλείσιμο που θα επιτρέπει στην Τουρκία να έχει εσαεί επιρροή και παρουσία σε αυτό το νησί”.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε την ετοιμότητά του κόμματός του, “να υποστηρίξουμε μια σωστή λύση” αλλά την ίδια στιγμή, θα αντισταθούμε σε μια κακή λύση που θα δώσει στην Τουρκία αυτά τα δικαιώματα”.

Εξέφρασε την προσδοκία, “ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραμείνει στις δικές του δεσμεύσεις τις οποίες έχει διατυπώσει και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ότι δηλαδή, πρέπει πρώτα να υπάρξει συμφωνία στα κριτήρια, μετά συμφωνία σ` ένα χάρτη μετά συμφωνία στα υπόλοιπα κεφάλαια και μόνο τότε να προχωρήσουμε σε μια διεθνή διάσκεψη¨.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι όροι “που θέτει η ίδια η Ελλάδα ότι δεν πρέπει να πάμε σε τέτοια διάσκεψη παρά και μόνο για να ανακοινώσουμε, να επισημοποιήσουμε την κατάργηση των εγγυήσεων”.

Ανέφερε ότι “θα πρέπει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να επιστρέψει από το Μον Πελαράν, να προχωρήσει στη σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου και να συναποφασίσουμε εάν θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα λαμβάνοντας υπόψη τους όρους τους οποίους έχω μόλις αναφέρει”.

Καταλήγοντας ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “ακούσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα 45 λεπτά που αποφάσισε να μας διαθέσει για να μας ενημερώσει” τα οποία αξιοποιήσαμε με το να πούμε “πού συμφωνούμε, πού διαφωνούμε και τις εισηγήσεις μας για τα επόμενα βήματα.”

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα