Ο «συναισθηματικός δεσμός» του εισβολέα

Νέους προβληματισμούς προκαλεί άρθρο (29/08/2016) που δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ» το οποίο, αν ευσταθεί, αφήνει εκ νέου εκτεθειμένους όλους όσοι διατυμπανίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις «βαίνουν καλώς».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κεφάλαιο του περιουσιακού θα λυθεί με τη φόρμουλα του «συναισθηματικού δεσμού», η οποία προνοεί την επιστροφή των δικαιούχων στις περιουσίες τους, εφόσον έχουν ζήσει σε αυτές μέχρι και το δέκατο έτος της ηλικίας τους.

Tι να πρωτοσχολιάσουμε; Το γεγονός ότι διαγράφουν χιλιάδες πρόσφυγες και νομιμοποιούν τους έποικους και τους Τ/κ, οι οποίοι

έκλεψαν δια της βίας τις περιουσίες των Ε/κ;

Εάν δηλαδή ένας πρόσφυγας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του το 1974 δεν έχει δικαίωμα να επιστρέψει αλλά ο έποικος ή ο Τ/κ δικαιούται να έχει λόγο στην κλεμμένη περιουσία λόγω «συναισθηματικού δεσμού»;

Ή ακόμα χειρότερα, αν ένα πρόσφυγας κάτω της ηλικίας των 10 χρονών έμεινε ορφανός, επειδή σκότωσαν τη μητέρα και τον πατέρα του κατά την εισβολή χάνει κάθε δικαίωμα στην περιουσία του;

Ο εποικισμός είναι έγκλημα πολέμου που δεν παραγράφεται, συνεπώς εάν ισχύσει η φόρμουλα του «συναισθηματικού δεσμού», όχι μόνο νομιμοποιούμε τα τετελεσμένα της εισβολής αλλά ταυτόχρονα παράγουμε δίκαιο από την αδικία.

Ας μην τολμήσουν όμως όλοι αυτοί που ήταν έτοιμοι να αποδεχτούν ένα «έντιμο συμβιβασμό μακριά από συναισθηματισμούς» να υποστηρίξουν μια λύση(;) η οποία στηρίζεται εξ ορισμού στο συναισθηματικό στοιχείο. Φυσικά ένας λογικός άνθρωπος μπορεί να διερωτηθεί πώς μπορεί ένας έποικος να είναι περισσότερο συναισθηματικά δεμένος με μια περιουσία η οποία κλάπηκε από έναν πρόσφυγα ο οποίος εκδιώχθηκε. Πρόκειται για μια φόρμουλα της οποίας ο παραλογισμός δεν έχει τέλος.

Το δημοσίευμα της Μιλλιέτ όμως δε σταματά εδώ καθώς σχολιάζει και το καθεστώς το οποίο θα επικρατεί στο λεγόμενο «ομοσπονδιακό ανώτατο δικαστήριο». Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα σε περίπτωση αδιεξόδου θα γίνεται κλήρωση(!). Δηλαδή όταν οι 4 Ε/κ και οι 4 Τ/κ διαφωνούν ως προς την απόφαση, θα εφαρμόζεται το «κορώνα γράμματα» και η «δικαιοσύνη» θα αποδίδεται… τυχαία.

Το Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καλεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να λογοδοτήσει στον λαό και να ενημερώσει τους πολίτες κατά πόσον τα όσα δημοσιεύτηκαν από τη Μιλλιέτ ευσταθούν. Βαρεθήκαμε να υπομένουμε τις ίδιες συκοφαντίες, ότι δήθεν επηρεάζουμε το «θετικό» κλίμα των συνομιλιών τη στιγμή που ΚΑΝΕΙΣ από τη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης δεν είναι σε θέση έστω να διαψεύσει τα όσα δημοσίευσε η Μιλλιέτ.

Γραφείο Τύπου Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Ην. Βασιλείου

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα