Ένα δίδυμο που δεν επέλεξε ο Τέτι

Δεκαπέντε μήνες μετά την πρόσληψή του από τον ΑΠΟΕΛ ο Ντομένικο Τέτι δεν (φαίνεται να) έχει πρωτοστατήσει σε ουδεμία άλλη κομβική απόφαση-επιλογή για τη στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, πλην της πρόσληψης του Πάολο Τραμετσάνι τον Οκτώβριο του 2018.

Ο πρότερος βίος του Πρόδρομου Πετρίδη στην προεδρία επιτρέπει το σχετικά ασφαλές συμπέρασμα πως τον περασμένο Αύγουστο ο Ιταλός απλώς συναίνεσε στην επιλογή Τόμας Ντολ, ενώ είναι γνωστή η αρχική εναντίωση τόσο του ίδιου όσο και του Γερμανού

προπονητή στην ένταξη του Λούκα Χατζλούκα στο προπονητικό επιτελείο.

Η αντίσταση του διευθυντή ποδοσφαίρου του ΑΠΟΕΛ κάμφθηκε (ή αγνοήθηκε) -όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων- μετά την αποδέσμευση Ντολ, ενώ ο Κύπριος τεχνικός παραμένει στην ομάδα και μετά την πρόσληψη του Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν, ο οποίος επίσης δεν είναι επιλογή Τέτι.

Το πόρισμα αυτό προκύπτει αβίαστα για όποιον θυμάται το δημοσίευμα της νορβηγικής Adressa τον Οκτώβριο του 2018, στο οποίο φιλοξενούνταν οι αποκαλυπτικές δηλώσεις του πρώην προπονητή της Ρόσενμποργκ για διαπραγματεύσεις με τον ΑΠΟΕΛ και η αιτία που αυτές δεν ευοδώθηκαν.

«Είχαμε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, βρισκόμασταν σε καλό δρόμο, αλλά δεν τελεσφόρησε η υπόθεση. Είχα πει ότι θα μείνω εκτός δουλειάς μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά θα μου άρεσε αυτή η πρόκληση», είχε αποκαλύψει τότε ο 54χρονος Νορβηγός, ενώ η εφημερίδα ανέφερε πως «οι επαφές των δύο πλευρών δεν έφτασαν σε αποτέλεσμα, καθώς μετά την πρόσληψη του Ντομένικο Τέτι σε ρόλο διευθυντή ποδοσφαίρου δόθηκε προτεραιότητα σε Ιταλό προπονητή».

Ο Τέτι, συνεπώς, δεν προέκρινε τον Ίνγκεμπριγκτσεν σε πρώτο χρόνο και απλώς τον αποδέχεται τη δεύτερη. Ένα σενάριο παρεμφερές με την περίπτωση Χατζηλούκα, το οποίο σημειολογικά ενισχύεται-επιβεβαιώνεται από την απουσία του από το πάνελ στην επίσημη παρουσίαση του Νορβηγού τεχνικού.

Αν μάλιστα ληφθούν υπόψη και δύο ατάκες του Πρόδρομου Πετρίδη για τις μεταγραφές («Όταν είναι ένας παίκτης, τον οποίο γνωρίζουμε, δεν νομίζω να χρειάζονται περισσότερες συζητήσεις» και «Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο προπονητής και κανένας άλλος»), τότε ενισχύεται η αίσθηση πως ο Ιταλός παραμένει μεν στη θέση του, αλλά με την αυθεντία και τις αρμοδιότητές του… ψαλιδισμένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα