Οι τ/κ «κατοχύρωσαν» και το χαρουπόμελο μετά το χαλούμι

Το τ/κ βιομηχανικό επιμελητήριο, μετά την "κατοχύρωση" του χαλουμιού και της ζιβανίας, "κατοχύρωσε" στο ψευδοκράτος ως “προϊόν γεωγραφικής προέλευσης” και το κυπριακό χαρουπόμελο.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε διάσκεψη Τύπου ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Αλί Τσιράλι, ανέφερε ότι στις 6 Μαΐου δημοσιεύθηκε στην “επίσημη εφημερίδα” του ψευδοκράτους έκθεση έρευνας της εταιρείας LIPA και μετά την πάροδο τριών μηνών που προνοείται για ενστάσεις, το προϊόν αυτό "κατοχυρώθηκε", με ισχύ

από τις 6 Αυγούστου.

Ο κ. Τσιραλί πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι εργασίες του επιμελητηρίου για "κατοχύρωση" προϊόντων όπως το ελαιόλαδο, το μαυρόλαδο, οι τσακιστές ελιές, το τυρί στο ταλάρι, η τσαμαρέλλα, οι σιεφταλιές, ο σουτζούκος σταφυλιού και το γλυκό καρυδάκι, ενώ αναφέρθηκε και στην κατοχύρωση του κολοκασιού, λέγοντας ότι επειδή η σχετική κατοχύρωση περιλαμβάνει το κολοκάσι συγκεκριμένης περιοχής στη “νότια” Κύπρο (δηλαδή της περιοχής Σωτήρας), δεν πλήττονται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Παρών στη διάσκεψη Τύπου ήταν ο διευθυντής της συμβουλευτικής εταιρείας “LIPΑ”, η οποία παρείχε τεχνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες στη διαδικασία της "κατοχύρωσης", Μεχντούχ Ερισμέν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα