Οικολόγοι: Να διερευνηθεί η περιβαλλοντική-πολιτιστική καταστροφή στην Αναρίτα

Την απογοήτευση του εκφράζει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων για τη απόφαση του Κοινοτάρχη Αναρίτας να αγνοήσει κάθε προσπάθεια,για τη διάσωση των παλαιών κτηρίων, προκειμένου να δημιουργήσει χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

Πλήρη απογοήτευση προκαλεί η απόφαση του Κοινοτάρχη Αναρίτας να αγνοήσει κάθε προσπάθεια, απ' όπου κι αν αυτή προερχόταν, για τη διάσωση των παλαιών κτηρίων, προκειμένου να δημιουργήσει χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Ως Κίνημα, προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε τη μεγάλη περιβαλλοντική και πολιτιστική καταστροφή που ετοιμάζεται στην Αναρίτα.

Ωστόσο, το κτήριο ηλικίας 150 χρόνων κατεδαφίστηκε με απόφαση της πλειοψηφίας του Κοινοτικού Συμβουλίου Αναρίτας.

Παρότι εκκρεμούσε συνάντηση, η οποία είχε οριστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, με πρωτοβουλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, στην οποία ήταν προσκεκλημένοι ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Πάφου, το Τμήμα Πολεοδομίας, η Βοηθός Έπαρχος Πάφου και ο ίδιος ο Κοινοτάρχης Αναρίτας, εν τέλει ο Κοινοτάρχης λειτούργησε με τρόπο που προκαλεί προβληματισμό και εγείρει ερωτήματα.

Ως Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε την ενέργεια του Κοινοτάρχη Αναρίτας και ζητούμε όπως αρχίσει άμεσα έρευνα για την κατεδάφιση του ιστορικού κτηρίου, ώστε να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου πρέπει.

Keywords
Τυχαία Θέματα