Οικολόγοι: Θετικό βήμα η εξοικονόμηση χαρτιού από τη Βουλή

Χαιρετίζει την εξοικονόμηση χαρτιού στη Βουλή το Κίνημα Οικολόγων, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια «καλή αρχή».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «μετά από 15 χρόνια η εισήγηση μας για κατάργηση της αναχρονιστικής πρόνοιας του κανονισμού του Υπουργικού Συμβουλίου που προνοεί ότι τα νομοσχέδια μετά την έγκριση τους αποστέλλονται στη Βουλή των Αντιπροσώπων σε 150 αντίγραφα».

Το θέμα ήγειρε ξανά ο Πρόεδρος του Κινήματος

Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως στον Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο οποίος αφού το διερεύνησε αποφάσισε να τερματίσει αυτήν την πρακτική.

Το Κίνημα Οικολόγων σημειώνει ότι θετικό ρόλο διαδραμάτισε και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης ο οποίος αποφάσισε να ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές αντιρρήσεις και να δώσει λύση στο θέμα της διανομής των νομοσχεδίων στους βουλευτές.

«Ελπίζουμε σύντομα να δούμε και άλλες περιβαλλοντικές αποφάσεις που αφορούν τις πρακτικές που εφαρμόζονται στη Βουλή των Αντιπροσώπων», αναφέρει και προσθέτει ότι είναι καιρός η Βουλή των Αντιπροσώπων να εισέλθει στον 21ο αιώνα, να εγκαταλείψει τη σπατάλη πόρων και ενέργειας, να υιοθετήσει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και να απλοποιήσει τις διαδικασίες της (π.χ. ηλεκτρονική ψηφοφορία).

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι ο νέος Πρόεδρος της Βουλής θα πρέπει επίσης να ανοίξει ξανά το φάκελο στην «πονεμένη» ιστορία των σχεδίων για νέο υπερμεγέθους και πολυτελούς μεγάρου της Βουλής, στο λόφο του Αγίου Γεωργίου Μαγγάνων (λόφος ΠΑΣΥΔΥ) πάνω στις αρχαιότητες της αρχαίας Λήδρας.

«Είναι καιρός να αξιοποιηθούν τα κτίρια στην περίμετρο της Βουλής, όπως π.χ. το Δημοτικό Θέατρο, το εστιατόριο Garden κ.ο.κ.», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα