Ομόνοια: Στον αστερισμό του ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ξεκίνησε να καταστρώνει τα πλάνα του ο Κάρβερ.

Σε ρυθμούς ντέρμπι εισέρχεται η Ομόνοια. Υπάρχουν τρία κολλητά ντέρμπι για το «τριφύλλι», που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τη μοίρα του στο φετινό πρωτάθλημα, με την «πράσινη» αδρεναλίνη να ανεβαίνει στα ύψη, αλλά όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό η προσοχή όλων είναι εστιασμένη στο πρώτο χρονικά ντέρμπι. Με την πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα της ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή στο ΓΣΠ. Μαζεμένες, λοιπόν, οι

προκλήσεις για την Ομόνοια, που θα επιδιώξει να κάνει ιδανική αρχή σ’ αυτό τον κύκλο των ντέρμπι, απέναντι στην ΑΕΚ, παίρνοντας τα αναγκαίο αγωνιστικά και ψυχολογικά εφόδια για τη συνέχεια. Με νίκη επί της Λαρνακιώτικης ομάδας οι «πράσινοι» πατούν γκάζι προς τα πάνω και αποκτούν μεγάλης ισχύος δυναμική.

Θετικές ενδείξεις

Οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας επανέρχονται σήμερα στις προπονήσεις, μετά τη διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων, με την προσοχή να στρέφεται σ’ αυτούς που αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών την προηγούμενη εβδομάδα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, έξι συνολικά ποδοσφαιριστές, οι Σέρινταν, Μαργκάσα, Σοϊλέδης, Αγκάγιεφ, Παντελιάδης και Όρσουλιτς ταλαιπωρήθηκαν από μικροτραυματισμούς και η σημερινή προπόνηση θα είναι καθοριστική για τη συμμετοχή του στο κυριακάτικο παιχνίδι. Η πεποίθηση που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας είναι ότι όλοι τους θα καταφέρουν να προπονηθούν κανονικά και να τεθούν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας της Ομόνοιας, για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ήδη ο Τζόν Κάρβερ μέτρησε τις προηγούμενες μέρες άλλες δύο πολύ σημαντικές απώλειες και δεν επιθυμεί με τίποτα να αυξηθούν τα προβλήματα του ενόψει ενός τόσο σημαντικού και απαιτητικού αγώνα. Εκτός πλάνων για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ είναι ο τραυματίας Φλορέσκου και ο τιμωρημένος Παναγή, όπως βεβαίως και οι παροπλισμένοι εδώ και αρκετό καιρό Κρέσιτς, Κότσαρης και Φιλιώτης.

Προετοιμασία με διλήμματα

Με το δεδομένο ότι δεν θα προκύψουν άλλα προβλήματα και απόντες του Παναγή και Φλορέσκου, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις τελικές επιλογές που θα κάνει η τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ. Η πολύ καλή εμφάνιση του Δημήτρη Χριστοφή στο παιχνίδι της Εθνικής Κύπρου με αντίπαλο το Γιβραλτάρ, ως συνέχεια της παρουσίας του διεθνούς επιθετικού στο «Παφιακό» απέναντι στην ΑΕΖ, βάζει σε έντονες σκέψεις τον Κάρβερ αν θα του δώσει φανέλα βασικού και στο κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Με τη λογική αυτή, τότε αυτομάτως αλλάζει και η πετυχημένη συνταγή του 4-4-2 σε 4-2-3-1, μετακινώντας στις πτέρυγες τον Σέρινταν για να ενδυναμώσει τα δυο άκρα και ενισχύοντας τον ανασταλτικό μηχανισμό με δύο καθαρόαιμους αμυντικούς χαφ. Σε αυτό το ενδεχόμενο ένας εκ των χαφ θα μείνει εκτός, αφού θεωρείται απίθανο να καθίσουν στον πάγκο ένας εκ των Σέρινταν ή Ντάρμπισιάϊρ. Επιπλέον, υπάρχει και το δίλημμα για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Από τη μια ο νεαρός, αλλά και άπειρος Ανδρέας Χριστοδούλου που έκλεψε την παράσταση στο παιχνίδι με την ΑΕΖ ή ο Γιώργος Μπαντής που αποκτήθηκε πρόσφατα και έχει σαφώς μεγαλύτερες εμπειρίες, αλλά είναι σχετικά πιο ανέτοιμος αγωνιστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα