«Πόλεμος» κομμάτων στον απόηχο επεισοδίων του Σαββάτου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων, οι οποίοι μίλησαν για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Αρχικά ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα ανέφερε ότι είναι πρωτάκουστα αυτά που συμβαίνουν καθώς όπως είπε, ο Αρχηγός της Αστυνομίας και η Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχουν ιδέα τι συνέβη το Σάββατο. «Ελπίζω να μην ήταν πολιτική επιλογή ο αυταρχισμός και η κρατική καταστολή απέναντι στον κόσμο». Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με το διάταγμα απαγορεύονται οι

διαδηλώσεις, ενώ σε προηγούμενες διαδηλώσεις που έγινε στη Λεμεσό κάηκε το παραλιακό μέτωπο χωρίς να υπάρξει τέτοια αντίδραση από πλευράς Αστυνομίας. Επεσήμανε ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης θα πρέπει να παραιτηθεί και να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ήταν αδικαιολόγητη και βάναυση η συμπεριφορά των αστυνομικών και το σύνολο της κοινωνίας αντέδρασε γιατί δεν είναι συνηθισμένο σε τέτοιες συμπεριφορές. «Έχουμε ανακοινώσει ότι θα εγγράψουμε το θέμα στη Βουλή για να συζητηθεί και θα δούμε τη συνεχιζόμενη αντισυνταγματική απαγόρευση των διαδηλώσεων». 

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου ανέφερε ότι αυτά που διαδραματίστηκαν ήταν κάτι πρωτοφανές, ενώ η Αστυνομία υπερέβηκε τα όρια της εξουσίας της. «Είναι φανερό ότι έγινε υπέρμετρη άσκηση βίας και θα πρέπει να ανησυχήσουμε για την καταπάτηση των ανθρωπίνων ελευθεριών». Τόνισε ότι από τα επεισόδια προκύπτει η πολιτική ευθύνη και η νομική ευθύνη. «Ως ΔΗΚΟ στηρίζαμε και στηρίζουμε την Αστυνομία, όμως αυτό δεν μπορούμε να το ανεχτούμε».

Απαντώντας στον κύριο Κυπριανού ανέφερε ότι δεν σημαίνει ότι όποιος παρανομεί θα πρέπει να του βγάζουμε τα μάτια. «Υπάρχει από το σύνταγμα το δικαίωμα της συνάθροισης και αυτή τη στιγμή παραβιάζεται». Πρόσθεσε ότι έχουν συρρικνωθεί δικαιώματα και στην παιδεία.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ Μαρία Παναγιώτου, ανέφερε ότι η έρευνα που έχει εξαγγελθεί δεν αρκεί αν δεν ολοκληρωθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. «Αλίμονο αν και αυτό μπει στα συρτάρια». Συμπλήρωσε ότι θέλουν να μάθουν ποιοι έδωσαν τις οδηγίες και αν υπήρχαν παράνομες οδηγίες όπως επικαλείται η ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ στην ανακοίνωση της. Παράλληλα ανέφερε ότι το να αφαιρείς το δικαίωμα της διαμαρτυρίας είναι σαν να αφαιρείς το δικαίωμα του εργαζόμενου για απεργία.

Επιπλέον δήλωσε ότι ο τελευταίος τροχός της άμαξας είναι οι αστυνομικοί οι οποίοι δρουν με συγκεκριμένες οδηγίες και πολύ συχνά χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό. «Το Σάββατο δεν είδαμε φαινόμενο αναρχίας και για αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιοι έδωσαν τις οδηγίες. Φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπήρξαν και παλαιότερα».

Ο κύριος Κυπριανού επεσήμανε ότι δυσκολεύεται να κατανοήσει την θέση της κυρίας Παναγιώτου και του κύριου Λεωνίδου. «Ανθρώπινο δικαίωμα το οποίο πρέπει να καταργεί τα μέτρα της πανδημίας είναι η διαδήλωση και η συνάθροιση χιλιάδων και δεν είναι η εργασία και παιδεία, ή εισηγούνται να καταργήσουμε όλα τα μέτρα», διερωτήθηκε ο κύριος Κυπριανού.

Συμπλήρωσε ότι αν η Αστυνομία δεν επέμβαινε τότε όλοι θα έλεγαν ότι η Αστυνομία δεν έκανε τη δουλειά της. «Θα γίνει διερεύνηση και όποιο αστυνομικό όργανο χρησιμοποίησε αστυνομική βία θα καταδικαστεί». Τόνισε ότι το Αστυνομικό σώμα έχει άξιους και ικανούς αξιωματικούς από όλα τα κόμματα.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Διορίζει ποινικούς ανακριτές η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων

Γιολίτη στη Βουλή: «Στημένο σκηνικό – Ήρθαν έτοιμοι για καυγάδες…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπ. Δικαιοσύνης στη Βουλή: Έχουν προβεί σε απειλή κατά της ζωής μου

Keywords
Τυχαία Θέματα