Παγκόσμια διάκριση Kυπρίων μαθητών σε Oλυμπιάδα Πληροφορικής

Χάλκινο μετάλλιο κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν δύο Kύπριοι μαθητές σε διεθνή διαγωνισμό Πληροφορικής για το 2015, συγκεκριμένα της ομάδας που έλαβε μέρος στη Junior Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής.

Η ολυμπιάδα διεξήχθη στην Ohrid –FYROM μεταξύ των ημερομηνιών 14-18 Σεπτεμβρίου 2015 και στη διοργάνωση έλαβαν μέρος άτομα κάτω των 15 ετών.

Συγκεκριμένα, απενεμήθη χάλκινο μετάλλιο στους Άγγελο Άσσο και Γεωργίου Χάρη. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος

μετέχει στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Την αποστολή αποτελούσαν ως επικεφαλείς οι Παύλος Παυλικάς και Παναγιώτης Παναγιώτου και οι διαγωνιζόμενοι μαθητές ήταν οι Άσσος Άγγελος, Γαβριήλ Παναγιώτης, Γεωργίου Χάρης και Τζιαπούρας Άρης.

Οι ομάδες οι οποίες αντιπροσωπεύουν την Κύπρο καταρτίζονται με βάση τα αποτελέσματα Παγκύπριου διαγωνισμού τον οποίο διοργανώνει το Cyprus Computer Society υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι οι κυπριακές επιτυχίες στην πληροφορική, ήταν πολλές αυτό το καλοκαίρι, αφού ο Κύπριος μαθητής Άγγελος Πελεκάνος έχει παραλάβει το χάλκινο μετάλλιο και στη Βαλκανική καθώς και στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμός Πληροφορικής (Cyprus Computer Society - CCS) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει το κοινό για την επιτυχία, καθώς και συγχαίρει τους επικεφαλείς και τους μαθητές της ομάδας που σημείωσαν την επιτυχία.

Keywords
Αναζητήσεις
αγγελος ασσος χαλκινο μςταλλιο
Τυχαία Θέματα