Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα ηλεκτρονικό βιβλίο!

Με τον εγκλεισμό στο σπίτι είχαμε όλοι/ες την ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί με την οικογένειά μας, παίζοντας, δημιουργώντας, ανακαλύπτοντας, κάνοντας όνειρα… Πολλοί ήταν οι γονείς/κηδεμόνες που ένιωσαν ακόμα πιο κοντά με τα παιδιά τους, αξιολογώντας έτσι καλύτερα την μεταξύ τους σχέση.

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Μέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, η παιδαγωγός Σολωμού Γεωργία και η ψυχολόγος-θεραπεύτρια οικογένειας Μύρια Μουρίδου-Μαραγκού σκέφτηκαν να δώσουν μικρόφωνο στα παιδιά για να εκφράσουν σκέψεις,

απόψεις και συναισθήματα για την οικογένειά τους, κρατώντας έτσι κάτι όμορφο από όλη αυτή τη δοκιμασία. Για το λόγο αυτό, ετοιμάστηκαν ένα σχετικό βίντεο και ένα ηλεκτρονικό βιβλιαράκι με δραστηριότητες τα οποία και επισυνάπτονται πιο κάτω.

Τα παιδιά μπορούν να συμπληρώσουν όλα τα φύλλα εργασίας ή να επιλέξουν κάποια που προτιμούν ή ακόμα και να εμπνευστούν από τις ιδέες που προτείνονται και να φτιάξουν δικές τους πρωτότυπες εργασίες σε χαρτί της επιλογής τους εκτός κι αν προτιμούν να είναι  τρισδιάστατες κατασκευές. Επιπλέον μπορούν να γράψουν σχετικές με την οικογένειά τους ιστορίες, σκέψεις, λεζάντες, να εξηγήσουν παιχνίδια που ανακαλύφθηκαν και παίζονται μόνο στην δική τους οικογένεια. Οι εργασίες των παιδιών μπορούν να φωτογραφίζονται και να στέλνονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 30 Μαΐου στα emails: georgia.asolomou@gmail.com και myriamouridou79@gmail.com

Μέρος του υλικού που θα παραληφθεί, θα ενσωματωθεί σε ένα όμορφο ηλεκτρονικό βιβλίο, το οποίο θα τιμά την κυπριακή οικογένεια και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να κρατήσουμε τα θετικά που προέκυψαν από τον εγκλεισμό μας και να εστιάσουμε στην μέγιστη αξία της οικογένειας, βασικό και αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε παιδιού.

Στις 15 Μαίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας Οικογένειας, στις 5μ.μ., η βραβευμένη συγγραφέας Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή θα διαβάσει ζωντανά στη σελίδα του event στο fb με τίτλο «Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας», το βιβλίο της «Η κίτρινη κουβέρτα της ευτυχίας», το οποίο μάλιστα έχει αποσπάσει την τιμητική διάκριση White Ravens 2019.

Δείτε εδώ περισσότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα