Παιδεία:Ανησυχία για κρούσματα,εξ αποστάσεως και εκδρομές στην Κακοπετριά(VID)

Λίγες ημέρες πριν τις αποφάσεις για νέα μέτρα τα οποία αναμένεται να παρθούν και να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της αυριανής(04/11) συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, πολλά είναι τα ζητήματα που απασχολούν τον τομέα της Παιδείας.

Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων που αφορούν τις σχολικές μονάδες αλλά κυρίως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκαλεί ανησυχία στους καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα ανησυχία προκαλεί και η ετοιμότητα των μαθητών να προχωρήσουν σε προγραμματισμένες εκδρομές στην Κακοπετριά με τους κοινοτικούς

φορείς να ζητούν από την Πολιτεία να εκδώσει απόφαση απαγόρευσης των εκδρομών.

Όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τα κρούσματα στα σχολεία, η ΟΕΛΜΕΚ, είχε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΕΔΜΕΚ) επιβεβαίωσαν τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται στις σχολικές μονάδες και ζήτησαν άμεση λήψη εκείνων των μέτρων από την Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία.

Διαβάστε επίσης: ΣΕΔΜΕΚ: Μεγάλα προβλήματα σε σχολεία με επιβεβαιωμένα κρούσματα

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου είπε πως κατά τη συνεδρία είχαν επικοινωνία και με την Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων η οποία τους μετέφερε την θέση πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί η εξ αποστάσεως αν δεν υπάρξει η έκθεση αντικτύπου.

«Ακόμα και αν υπάρχει αυτή η έκθεση αντικτύπου, θα πρέπει να υπάρξει διάλογος με όλους τους εμπλεκομένους. Δεν μπορεί να έχουν περάσει οκτώ μήνες και να εξακολουθούν να υπάρχουν τόσες ελλείψεις σε εξοπλισμό», εξήγησε.

Πάντως εάν υπάρξει περίπτωση να κλείσουν τα σχολεία ο κος Πολυβίου είπε πως οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν την εξ αποστάσεως όπως έκαναν και τον Μάρτιο, διευκρινίζοντας ότι δεν θα γίνει χρήση του εξοπλισμούς των σχολείων «γιατί δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμό. Θα χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί τον προσωπικό τους εξοπλισμό».

Οι εκδρομές στην Κακοπετριά

Προβληματισμός επικρατεί στην κοινότητα της Κακοπετριάς, αφού οι μαθητές φαίνεται να ετοιμάζουν όπως και κάθε χρόνο εκδρομές στην κοινότητα.Ο κοινοτάρχης Κακοπετριάς ζητά από τις αρχές να επέμβουν και με διάταγμα να απαγορεύσουν τις εκδρομές ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού.

Διαβάστε επίσης: COVID19: Ωρολογιακή βόμβα οι μαθητικές εκδρομές, λένε οι κάτοικοι Κακοπετριάς

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών(ΠΣΕΜ), Δημήτρης Παλάτος, είπε πως κατανοεί την ανησυχία που επικρατεί.

«Θα ζητήσουμε από τους μαθητές να μην πάνε στις εκδρομές αλλά δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε από τους μαθητές να μην πάμε. Αυτό που προτείνουμε, είναι να απαγορευτούν οι εκδρομές στις Κακοπετριά για μια βδομάδα μέχρι να ανακοινωθούν τα διατάγματα. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει διάταγμα θα πάνε στις εκδρομές. Εμείς ευελπιστούμε οι μαθητές εάν πάνε στις εκδρομές να τηρούν όλα τα πρωτόκολλα και να μην θέσουν σε κίνδυνο της υγείας τους και άλλων», είπε.

Τέλος είπε πως η μόνη πρόταση που είχαμε Κακοπετρία ήταν αυτή που έγινε πέρσι και ζητήσαμε να θεσμοθετηθούν οι εκδρομές ώστε να υπάρχει καλύτερη επιτήρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα