Παιδίατρος. Πότε τον φωνάζουμε;

Η γνώση η εμπειρία και το ένστικτό σας είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι για το μεγάλωμα του παιδιού σας και ο παιδίατρος θα σταθεί δίπλα σας με τον επιστημονικό του ρόλο.

Πολλές μητέρες δεν θέλουν να ενοχλούν τον παιδίατρο με το παραμικρό. Άλλες πάλι υποτιμούν την κρίση τους και αφήνουν την αγωνία και τον πανικό να τις κυριεύσει κάνοντας κατάχρηση σε επισκέψεις, τηλεφωνήματα, ερωτήσεις και διαβεβαιώσεις. Για μια νέα γυναίκα που γίνεται μητέρα για πρώτη φορά, το άγχος και οι αμφιβολίες είναι φυσικό να την

απασχολούν έντονα. Δεν έχει προηγούμενη εμπειρία, δεν μπορεί να ξέρει ποιο είναι το παραμικρό και ποιο όχι, δεν έχει εξοικειωθεί με τα συμπτώματα και τις συνήθειες του παιδιού της. Ειδικότερα, επειδή τον πρώτο καιρό τα θέματα υγείας του βρέφους είναι πολύ ιδιαίτερα, καλό είναι να συμβουλεύεστε το γιατρό σας όσο συχνά το έχετε ανάγκη και νιώθετε πως πρέπει. Μη διστάζετε και μη νιώθετε άσχημα. Άλλωστε, οι παιδίατροι κατανοούν τις ανησυχίες μιας νέας μητέρας και από μόνοι τους εκπαιδεύουν και κατευθύνουν τις μητέρες.

Οι ιατρικές παρακολουθήσεις τον πρώτο καιρό πρέπει να γίνονται σε μηνιαία βάση και να τηρείται ένα σχολαστικό αρχείο επισκέψεων, παρατηρήσεων, μετρήσεων και σιγά σιγά εμβολιασμών. Κρατάτε το βιβλιάριο υγείας του παιδιού σε καλή κατάσταση και πάντα στο ίδιο μέρος, για να το βρίσκετε εύκολα όταν θα το χρειάζεστε, και γράψτε το τηλέφωνο του γιατρού σας σε εμφανές σημείο, ενώ μπορείτε να το περάσετε και στην μνήμη του τηλεφώνου σας. Αν και συνήθως οι γιατροί κάνουν κατ’ οίκον επισκέψεις τους πρώτους μήνες, θα ήταν προτιμότερο το ιατρείο να είναι αρκετά κοντά στο σπίτι σας. Η πρόσβασή σας θα γίνεται πάντα πιο εύκολα κι εσείς θα νιώθετε πιο ασφαλής.

Διαβάτε περισσότερα ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα