Πανευρωπαϊκή ενημερωτική εκστρατεία ξεκινά ο Στυλιανίδης

Μια νέα ενημερωτική εκστρατεία σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, για να εξηγήσει με "τη μέθοδο της αλληλεπίδρασης" πώς βοηθά η ΕΕ στον συντονισμό της αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, σε φυσικές καταστροφές και άλλες κρίσεις στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, ξεκίνησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και συγκεκριμένα το επιτελείο του Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων Χρήστου Στυλιανίδη.

Η εκστρατεία αυτή διεξάγεται λίγους μόνο μήνες μετά την πρόταση για τη βελτίωση του σημερινού συλλογικού συστήματος ευρωπαϊκής πολιτικής προστασίας μέσω του "rescEU". Η εκστρατεία χρησιμοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας που επιτρέπουν στους πολίτες να κατανοήσουν καλύτερα τις δραστηριότητες αντιμετώπισης κρίσεων της ΕΕ.

Ο Επίτροπος Στυλιανίδης δήλωσε πως πρέπει να φέρουμε την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες, εξηγώντας πως "στη νέα μας εκστρατεία, θα παράσχουμε αξιόπιστα στοιχεία στους πολίτες και θα δείξουμε πώς προστατεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά στην ΕΕ και τον υπόλοιπο κόσμο".

Η έναρξη της περιοδείας ξεκίνησε στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου θα είναι ανοιχτή στο κοινό για δέκα ημέρες, προτού συνεχίσει σε Βουκουρέστι, Ρώμη, Βερολίνο, Μασσαλία και Μαδρίτη.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα