Μισθός και σύνταξη για 126 αξιωματούχους ύψους 2 εκ.

Μισθό και σύνταξη θα λαμβάνουν 126 εν ενεργεία αξιωματούχοι του κράτους, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την αναστολή της σύνταξης εν όσο διατηρούν τη θέση τους.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται, σύμφωνα με την έρευνα του Γενικού Λογιστηρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής και δυο Υπουργοί.

Και οι 126 θα λάβουν χρήματα, που ανέρχονται σε 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Την ομάδα των 126 συμπληρώνουν οκτώ βουλευτές, ο Γενικός Εισαγγελέας, η Επίτροπος Διοικήσεως, δήμαρχοι, κοινοτάρχες και μέλη της ΕΔΥ.Μάλιστα, 52 από αυτούς προσέφυγαν στο Ανώτατο και διεκδικήσαν επιπλέον αναδρομικά από το Μάιο του 2011. οπόταν τέθηκε σε ισχύ η αναστολή. Οι υπόλοιποι, ανάμεσα τους ο Πρόεδρος και οι Υπουργοί ούτε ζήτησαν ούτε διεκδικήσαν τη σύνταξη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι ενόσω είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποποιείται του δικαιώματος βουλευτικής σύνταξης.Σε μια άλλη εξέλιξη, το Γενικό Λογιστήριο θα δημοσιεύσει τα ονόματα όλων όσοι χρωστούν στο κράτος. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», θα δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων για 12 μήνες δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, φορολογικές και άλλες, έναντι του κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα