Παρεμβάσεις καταγγέλλουν Γενικός Εισαγγελέας και Ελεγκτής

Οι κατεξοχήν «πολέμιοι» της διαφθοράς και του κατεστημένου, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Ελεγκτής, βρέθηκαν στην πρεμιέρα της εκπομπής Χωρίς Περιστροφές με τον Γιάννη Καρεκλά.

Οι δυο θεματοφύλακες των νόμων του κράτους, Κώστας Κληρίδης και Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αφού εξήραν εν πρώτοις τον ύψιστο ρόλο που έχουν να επιτελέσουν απέναντι στην διαφθορά και το κατεστημένο, αναφέρθηκαν τόσο στις υποθέσεις τις οποίες χειρίζονται όσο και σε κριτικές που δέχονται κατά τη διάρκεια του χειρισμού των υποθέσεων αυτών.

Ο Κώστας Κληρίδης, ανέφερε ότι ευθέως

δεν είχε ποτέ παρεμβάσεις, παρά μόνο έμμεσες. Ο Γενικός Εισαγγελέας έκανε λόγο για αναίτιες επιθέσεις που γίνονται όταν πλήττονται τα συμφέροντα μερικών.

Αναφορικά με την κριτική της οποίας τυγχάνει το έργο του, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι υπάρχουν φορές που γίνεται κακόπιστη κριτική και σε πολλές περιπτώσεις, γίνεται με σκοπό να υπάρξουν ανταλλάγματα.

Κληθείς να ονοματίσει περιπτώσεις παρόμοιες, ο κ. Κληρίδης ανέφερε λακωνικά ότι κατέχει στοιχεία για μια – δυο περιπτώσεις.

Το κατεστημένο έχει ονοματεπώνυμο ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής κληθείς να σχολιάσει πιθανές παρεμβάσεις στο έργο του. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε αρχικά ότι δεν μπορεί να αφήνεται στην κοινή γνώμη να εννοηθεί ότι άτομα που ασκούν εξουσία και έλεγχο δεν διέπονται και αυτά από έλεγχο. Διευκρινιστικά, ο κ. Μιχαηλίδης επεξήγησε γιατί πρέπει και είναι ανεξάρτητος ο θεσμός του Ελεγκτή, προκειμένου να μη δέχεται τις όποιες παρεμβάσεις, όπως εξήγησε.

Σχετικά με το επώνυμο κατεστημένο, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ηθικοί φραγμοί σε αυτό. Υπάρχουν φορές, παραδέχθηκε, που η δράση του γίνεται με τρόπο ανήθικο και ανηλεή.

Keywords
Τυχαία Θέματα