Πάρτι με αμπελοπούλια σε κρατητήρια καταγγέλλει ο δικηγόρος του Ζαβράντωνα

Σε σοβαρές καταγγελίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την παράνομη χρήση κινητών σε κρατητήρια αστυνομικών σταθμών, αλλά και σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος προστασίας μαρτύρων, προβαίνει ο δικηγόρος του υπόδικου Γιώργου Χριστοδούλου Ζαβράντωνα.

Σε επιστολή του προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, με κοινοποίηση σε Γενικό Εισαγγελέα, Υπουργό Δικαιοσύνης, Διευθύντρια  Κεντρικών Φυλακών, και Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ο νομικός Χρίστος Πουτζιουρής, καταλογίζει ότι οι μάρτυρες κατηγορίας σε δύο διαφορετικές υποθέσεις ναρκωτικών με κοινό 

κατηγορούμενο τον πελάτη του, κατά την κράτησή τους σε αστυνομικούς σταθμούς, έκαναν παράνομη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Ταυτόχρονα, κάνει λόγο για ενδεχόμενα αδικήματα από πλευράς μελών της Αστυνομίας και καλεί τον επικεφαλής του αστυνομικού Σώματος να δώσει οδηγίες για διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο 45χρονος Ζαβράντωνας τέθηκε αντιμέτωπος με υπόθεση διακίνησης 1,5 κιλού κοκαΐνης στη Λάρνακα με μάρτυρα κατηγορίες τον Ιωάννη Ευαγγέλου. Η υπόθεση ολοκληρώθηκε με την αθώωση του Ζαβράντωνα, καθώς το Κακουργιοδικείο έκρινε πως ο μάρτυρας κατηγορίας ήταν αναξιόπιστος.

Για τον Ευαγγέλλου, ο δικηγόρος του Ζαβράντωνα, στην επιστολή του, το περιεχόμενο της οποίας δημοσιεύουν τα μέσα Φιλελεύθερος και Ρεπόρτερ, αναφέρει:

 «.....ενώ κρατείτο σε Αστυνομικό Σταθμό ως προστατευόμενος μάρτυρας (ο Ευαγγέλλου), είχε στη διάθεση του κινητό τηλέφωνο και επικοινωνούσε με κόσμο».

Ο Ζαβράντωνας αντιμετωπίζει και μία δεύτερη σοβαρή υπόθεση, που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αναφορικά με τη διακίνηση

15 κιλών κοκαΐνης, με βασικό μάρτυρα κατηγορίας τον Γιαννάκη Ανδρέου, ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Για τον Ανδρέου, ο Χρίστος Πουτζιουρής αναφέρει στην επιστολή του:

 «Παραδέχθηκε (ο Ανδρέου) ότι μέσα στον Αστυνομικό Σταθμό που κρατείτο μαζί με τον Ευαγγέλου, είχε και ο ίδιος τηλέφωνο και μάλιστα ομολόγησε ότι του το προμήθευσε παράνομα η αδελφή του μέσα στον Αστυνομικό Σταθμό».

Ο κ.Πουτζιουρής προσθέτει ότι Ανδρέου και Ευαγγέλου τηλεφώνησαν υπό την επήρεια αλκοόλ σε τρίτο πρόσωπο και το απειλούσαν για τη ζωή του, ενώ το ίδιο έπραξαν και σε βάρος του πελάτη του. 

Ο δικηγόρος κάνει λόγο επίσης για φωτογραφίες που δείχνουν πάρτι με αμπελοπούλια σε αστυνομικό σταθμό, ενώ συνδέει εμμέσως την καταγγελία του και με τις υποθέσεις που είναι υπό διερεύνηση και αφορούν στις Κεντρικές Φυλακές:

 «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα αντανακλαστικά όλων των Θεσμών δεν εξαντλούνται μόνο στο τι γίνεται ή δεν γίνεται στις Κεντρικές Φυλακές, αλλά και στο τι γίνεται μέσα στους Αστυνομικούς Σταθμούς των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι όπως μας πληροφορεί ο πελάτης μας, διοργανώνουν πάρτι γενεθλίων προστατευόμενων μαρτύρων με σαμπάνιες των €200».

Καταλήγει λέγοντας πως αναμένει  την άμεση αντίδραση της Αστυνομίας όπως και σε άλλες περιπτώσεις, χωρίς καθυστέρηση, ένεκα θερινών διακοπών. 

Διαβάστε επίσης: Καταγγελίες για μετανάστες που παρενοχλούν γυναίκες σε μπαράκια στην Πάφο

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα