Πασχαλινά παιγνίδια στο νερό

Πασχαλινά παιγνίδια στο νερό για όλους διοργάνωσαν χθες οι χειμερινοί κολυμβητές του Σωματείου «Bρυσούθκια Κέλπετρη» στα Δημοτικά Μπάνια, στην Πάφο.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των χειμερινών κολυμβητών Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, το Σωματείο τα τελευταία 6 χρόνια έχει αναπτύξει πλούσια δράση και έχει πρωτοτυπήσει και φέτος.

Η πρωτοτυπία της εκδήλωσης, ανέφερε, έχει να κάνει με

το γεγονός ότι οι χειμερινοί κολυμβητές διοργάνωσαν παιχνίδια και μέσα στο νερό, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.

Ανάμεσα στα παιχνίδια που διοργάνωσαν είναι οι αβγουλοδρομίες στο νερό, αγώνες ταχύτητας, σχοινί στο νερό, για άντρες και γυναίκες, και στην ξηρά τα γνωστά παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια, σακουλοδρομίες, ζίζυρο και άλλα.

Είπε ότι με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσει να προσφέρει τόσο στα μέλη του Σωματείου όσο και στους χιλιάδες ξένους περιηγητές δράση και πλούσια παιγνίδια για όλο τον κόσμο.

Ο Νίκος Σιμιλλίδης, επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, εκπρόσωπος του Δήμου Πάφου στην εκδήλωση και χειμερινός κολυμβητής, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε πως η πρωτοβουλία των χειμερινών κολυμβητών έχει αγκαλιαστεί από πλευράς του Δήμου Πάφου.

«Ο Δήμος Πάφου τέτοιες προσπάθειες για αναβίωση των εθίμων του Πάσχα τις στηρίζει, για αυτό είμαστε εδώ», είπε.

Εξέφρασε την ελπίδα η εκδήλωση των πασχαλινών παιγνιδιών στη θάλασσα να καθιερωθεί και να αναβαθμιστεί τα επόμενα χρόνια με τη βοήθεια του Δήμου Πάφου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προσφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο, από το σωματείο, φλαούνες και πασχαλινά αβγά, ενώ όσοι έλαβαν μέρος στα διάφορα αγωνίσματα πήραν ως δώρο αναμνηστικό μετάλλιο, φανέλα και καπέλο του Σωματείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα